Volledig scherm
Anhangerschap-voorzitter Henk Kelder bij De Tol, voor het Høkersweekend 2016. © Jan van den Brink

Drie tips om een weekend lang te høken

ZELHEM - De Achterhoekse dialectband Normaal is er niet bij, maar dat betekent niet dat er niets te zien en horen is op het Høkersweekend bij De Tol in Zelhem, dat vanavond begint en tot zondag duurt. „We hebben een mooi programma vol rock, dialect en gezelligheid”, zegt voorzitter Henk Kelder van het Anhangerschap, de officiële fanclub van Normaal die het Høkersweekend organiseert. De Gelderlander geeft voor elke dag een tip: deze band mag je zéker niet missen.

VRIJDAG
Old Ni-js
De band die is geformeerd rond de leden van het 'originele' Normaal, met nu nog Ferdi Jolij en Willem Terhorst in de gelederen. Drummer Jan Manschot speelde ook altijd mee, maar is helaas niet meer onder ons: de Doetinchemmer overleed in 2014. Han Mali heeft zijn plek ingenomen. Gerard de Braconier, die we nog kennen van Toontje Lager, maakt het kwartet compleet.
Old Ni-js speelt voornamelijk nummers van Normaal en die andere dialectband uit de Achterhoek: Boh Foi Toch. Dat staat garant voor spektakel en continu meezingen in het plat.

ZATERDAG
Boerenrockies

Een boerenrockchickband uit het Overijsselse gehucht Tuk. 'Heb ie ooit een band ezien die bestoat uut boer'ntrien?', zo prijzen de vijf meiden zichzelf aan op hun website. De dames spelen een mix van covers met zelfgeschreven dialectteksten en eigen werk. Hun stijl is geïnspireerd op het werk van Normaal, maar in een geheel eigen saus gemarineerd. Deze 'eerste boerenrockband met enkel en alleen doames' moet je zien!

ZONDAG
Bökkers

Wie anders dan Bökkers? Volgens Henk Kelder niet de erfopvolger van Normaal – „Want Normaal is onvervangbaar” –, maar de band van oud-Jovinklid Hendrik Jan Bökkers komt er toch akelig dicht bij in de buurt. Speelt feesttenten plat, maar geeft net zo makkelijk een concert in het openluchttheater. Het vierkoppige Bökkers bracht 28 mei hun nieuwe album Live & Knetterhard uit en laat daarvan op het Høkersweekend ongetwijfeld een groot aantal nummers horen.Høkersweekend, vrijdag 2 tot en met zondag 4 septemer bij De Tol aan de Keijenborgseweg 1 in Zelhem. Info over kaartverkoop en het volledige programma: anhangerschap.nl