Eropuit: Lopen en shoppen in de zon of binnen de beste korte films kijken

EropuitDit weekend belooft het erg mooi weer te worden. Ga dus het huis uit en bezoek de leukste evenementen in het verspreidingsgebied van de Gelderlander. In Winterswijk kun je bijvoorbeeld buiten lopen en allerlei lekkers eten om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersenstamtumoren. Aan de Rijkerswoerdse Plassen in Elst staat er een zonnige Food & Goodies Fair voor je klaar. Zit je toch liever binnen? Dan is het Go Short filmfestival in Nijmegen dé plek voor jou.

Lopen en eten voor strijd tegen tumoren bij Nina-Run in Winterswijk

Volledig scherm
© Stichting Nina

De 6-jarige Tijn ontroerde in december bij Serious Request met de nagellakactie Lak Aan, waarmee hij aandacht vroeg voor hersenstamkanker. Via Stichting Nina kan men tijdens de zesde Nina-Run, zondag in Winterswijk, meer bijdragen aan het onderzoek naar hersenstamtumoren.

Smullen en genieten in de zon op de Food & Goodies Fair in Elst

Volledig scherm
De Rijkerswoerdse plassen © Google Streetview

De organisatie van de Food & Goodies Fair zondag in Elst heeft de weergoden aan haar zijde. Want wie een 'feel good markt' houdt langs het strand van de Rijkerswoerdse Plassen op een (naar verwachting) zonovergoten dag, heeft een streepje voor.

Dagenlang korte films kijken op Go Short in Nijmegen

Volledig scherm
© PR

Ben je geen buitenmens en plof je liever op de bank voor een goede film? Tip: ga dit weekend tóch naar buiten voor Go Short in Nijmegen, hét festival voor de korte film in Nederland.