Volledig scherm
De Gestampte Meisjes is morgen te zien op het Misplaatste Grappen Festival. © Dennis van Tergouw

Eropuit: soundsystemfeest, graffiti-festival en grappenmakersfestijn

EropuitREGIO - Het is dit weekend wat koud en guur voor de tijd van het jaar, maar feesten en festivals in de regio laten zich hier niet door tegenhouden. Zo wordt in Arnhem het enige Gelderse Soundsystem feest gehouden, nemen graffiti-artiesten een tunnel in Ede onder handen en laten grappenmakers het publiek flink lachen in Nijmegen.

Iedereen is welkom op het enige Gelderse soundsystem feest

Volledig scherm
© Willemeen

Er zijn van die feestjes waar nieuwkomers worden weggekeken, maar bij het Arnhemse dansfeest Dub Nation is iedereen welkom. ,,Op onze dansvloer zie je alle leeftijden, van twintig tot begin zeventig’’, vertelt organisator Rakesh Hanoeman (39). Vijf redenen om zaterdag te dansen op UK Dub en Roots Reggae in Willemeen.

Internationale graffiti-artiesten versieren Edese tunnel

Volledig scherm
© Herman Stöver

Na dit weekend zien de grauwe muren van de Keesomtunnel in Ede er heel anders uit. Vrijdag 21 en zaterdag 22 april wordt hier namelijk het Street Art Festival Ede gehouden, waarbij kunstenaars van over de hele wereld de tunnel versieren met kleurige graffiti-kunstwerken. 

Grappenmakers houden voorstelling op bijzondere plekken in Nijmegen

Volledig scherm
De Gestampte Meisjes is morgen te zien op het Misplaatste Grappen Festival. © Dennis van Tergouw

Hij wil de meest bijzondere plekken in de stad laten zien én de bezoekers flink laten lachen. Daarom startte Roy Potijk vorig jaar met het Misplaatste Grappen Festival in Nijmegen. Komende zaterdag is de derde editie, dit keer bij de Mariënburgkapel, De Zeester, Het Besiendershuis en de Valkhofkapel.