Volledig scherm
Caribische sferen tijdens het Zomercarnaval 2015. © DG

Eropuit: zwoele zomermuziek en danseressen bij Zomercarnaval Doetinchem

DOETINCHEM - Het voelt nu nog niet zo, maar Doetinchem verkeert zaterdag in Caribische sferen. Met een nineties tintje, want Jody Bernal en de Vengaboys treden er op.

Het Zomercarnaval is in Rotterdam een bekend fenomeen. De eerste editie werd al in 1984 georganiseerd en de jaarlijkse straatparade trekt bijna een miljoen mensen. In Doetinchem is het de vijfde keer dat het Zomercarnaval wordt georganiseerd.

Initiatief
Het initiatief voor het feest komt van de Doetinchemmer Dick Til, die het samen met zijn buren bedacht. „Het is zo koud met het winterse carnaval, hoorden we mensen zeggen. Zo kwamen we op het idee voor een zomers carnavalsfeestje."

Het feest werd vanaf het begin al groots aangepakt, maar heeft geen winstoogmerk. „Als we quitte draaien, is het leuk", licht organisator Til toe. „We hebben verschillende sponsoren, het is geen commerciële bedoening," Het feestje moet gemoedelijk zijn, met 2 euro voor een biertje wil Til de prijzen schappelijk houden.

Danseressen
De organisatie heeft er van alles aan gedaan om je in de Caribbean te wanen. Natuurlijk zijn er Braziliaanse danseressen en zwoele zomermuziek. In een Cubaanse chillcorner kun je een dikke sigaar roken die de sigarenboer ter plekke voor je draait.

De runner-up van de Rotterdamse verkiezing tot Zomerkoningin, Dyonna Benet, is ook aanwezig, net als Anneleen Visser, die in mei werd verkozen tot Prinses Zomercarnaval Doetinchem 2016. Host van het festival is Le Prince Doorson, die zaterdag ook zal optreden.

Zie hieronder een video van LePrince Doorson, de host van zaterdag.

Eropuit: Zomercarnaval Doetinchem, tickets kosten in de voorverkoop 14,50 euro. Aan de kassa kost een kaartje 17,50 euro.

Itunes: https://itunes.apple.com/us/album/my-life/id604888931?i=604888948&uo=4 www.leprincemusic.com www.twitter.com/leprincemusic info : leprincemusic@gmail.com Facebook : http://nl-nl.facebook.com/people/LePrince-Doorson/594352442 hyves: www.le-prince-the-future.hyves.nl Special Thanks To Sdog Provideo