Volledig scherm
© Jan Bouwhuis/DG

Fruitcorso is een weekend vol feest, fruit en lekkere hapjes

TIEL - Het Fruitcorso in Tiel is meer dan alleen het kijken naar corsowagens met de mooiste creaties. Al sinds 6 september zijn er fruitmozaïeken te zien op de Stadsgracht en was de opening van het corso twee dagen daarna. Ook is het kindercorso plakken geweest en vindt dit weekend de apotheose plaats.

Deze zaterdag en zondag is er vanaf 11:00 uur een foodtruckfestival op het Kalverbos. Ongeveer 30 wagens met verschillende gerechten zoals saté, suikerspin, burgers, Mexicaanse en Indiase hapjes. Op zaterdag is daar een hapje te eten tot 23:00 uur, op zondag tot 21:00 uur.

Kindercorso
Zowel zaterdag als zondag zijn er optredens op de Veemarkt en in het Kalverbos, Corsowagens en kindercorso zijn er te bewonderen, ook maandag nog, en de prijzen worden er uitgereikt. Het evenement wordt zondagavond nog eens extra kracht bijgezet met het Bouwersfeest.

Op zondag zijn bovendien de winkels open in Tiel. Die dag is op de Dr. Schaepmanstraat ook de corso-braderie, tussen 11:00 en 17:00 uur.

Route
Wie corsowagens wil zien kan dat het hele weekend doen op Kalverbos en de Veemarkt, maar krijgt het meest waar voor zijn geld tijdens de optocht (ook al is die gratis). Die is dit jaar wel wat korter om de doorstroming te verbeteren en voor de veiligheid.

In de eerste ronde rijden de wagens een lange route langs en door het centrum van Tiel, een tweede ronde is korter. De route (en het hele corsoprogramma) is hier te vinden, of op onderstaande kaart.

Uitverkocht
De kortere route betekent wel dat bezoekers die bij de Heiligestraat, Nieuwe Tielseweg, Brugstraat, Binnenmolenstraat en Kalverbos gaan staan de optocht één keer voorbij zien komen. Op de Pr. Beatrixlaan en Mr. Thorbeckestraat komt de stoet tweemaal langs. Dat geldt ook voor Stationsplein, Stationsstraat en Stationsweg, waar de tribunes staan. De kaartjes voor die tribunes zijn inmiddels uitverkocht.

Gratis parkeren
De organisatie adviseert bezoekers van de stoet op zaterdag 17 september op tijd naar Tiel te komen als ze goed zicht willen hebben op de wagens. De auto is op corsozaterdag gratis te parkeren in Tiel. Borden en verkeersregelaars verwijzen bezoekers naar de reguliere parkeerplaatsen- en terreinen.

Voor wie dat niet wil is de trein een aantrekkelijk alternatief: de route is op loopafstand van het centraal station.

Het Fruitcorso is zaterdag ook online live te zien via fruitcorso.nl.

Op onderstaande kaart vindt u de meeste activiteiten en de routes van de corsostoet. Klik op de icoontjes en de routes voor meer informatie. Leest u dit artikel in de app, klik dan HIER voor de kaart.

Volledig scherm
De Tielse gracht verandert dinsdag 6 september in een schilderij van mozaïeken. © Jan Bouwhuis
Volledig scherm
Route van het Fruitcorso door Tiel. © DG