Volledig scherm
Gezelligheid op de Nacht van de Mode in de Arnhemse wijk Klarendal.

Genieten van mode, kunst, hapjes en soepele deuntjes op Nacht van de Mode

EropuitARNHEM - Wie deze maand Arnhem aandoet, tijdens het vierde Fashion & Design Festival Arnhem, heeft een rijke keuze uit evenementen op het gebied van kunst, cultuur, mode en design. Zo ook dit weekend, dat als thema 'Creative Arnhem' heeft, met onder andere de Nacht van de Mode in het Modekwartier.

Op de Nacht van de Mode kunnen jong en oud zich zaterdagavond op de Klarendalseweg en aangrenzende straten vergapen aan de catwalk van vele modellen van Arnhemse ateliers van naam en faam. Alle winkels, ateliers en horecagelegenheden zijn van 19.00 tot 00.00 uur geopend. 

Er is mode, kunst en design uit de wijk te zien.'Het is dé plek om je onder te dompelen in een warm bad van passie en vakmanschap', aldus de organisatie.

Hongerig?

Voor wie hongerig is, is er ook genoeg keuze: onder meer Caspar, Slaatje Bla, Sugar Hill en Sweet Sugar Hill, GoedProeven en de TapeBar zijn van de partij. 

Zin om te dansen? Ook geen punt! De voetjes kunnen van de vloer op de Sugar Hill 'Block Party, de TapeBar 'NvdM Party' of één van de vele andere mini-evenementen in Klarendal.

Festival

Het Fashion & Design Festival Arnhem is de maand waarin de studenten van kunstacademie ArtEZ hun eindshows en -exposities presenteren. Bovendien zijn er, vanwege het prettige weer, relatief veel kunstzinnige evenementen, met als start de Nacht van de Mode en de Arnhemse Stockdagen.

Daarna volgen in de loop van de maand vele evenementen, zoals de Ladies Night, het Awearness Fashion Café en de Rijn IJsselshows. Er zijn ook exposities, van Ravage, van jonge ontwerpers over De Stijl en ook nog Quotes, van jonge Arnhemse ontwerpers.

Dit weekend staat bijvoorbeeld ook het nieuwe festival Zomerkriebels (shoppen, eten, drinken, muziek) in de binnenstad op het programma, net als de Open Studio. Dit is een fietsroute langs ateliers van ontwerpers en kunstenaars in Coehoorn Centraal, Industriepark Kleefse Waard, het Modekwartier en Museum Arnhem.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.