Volledig scherm
Mark Lavelle (l) en Bartel Meyburg bouwen aan de draak die prinses Arnerijntje gaat redden. © Marc Pluim

Help de draak tijdens het Sprookjesfestival in Arnhem

ARNHEM - Prinsessen, prinsen, drakenjagers, tovenaarsen andere sprookjesfiguren komen vanaf zaterdag massaal naar Arnhem voor het Sprookjesfestival. Leuk voor de kinderen, maar minstens zo leuk voor volwassen sprookjesliefhebbers.

Voor de negende keer wordt de Rijnstadomgetoverd tot sprookjesstad. Van zaterdag 22 tot en met zondag 30 oktober zijn er voorstellingen, rondleidingen, voorleesmomenten en optredens op locaties zoals Hotel Haarhuis, het Posttheater en Huis Zypendaal.

Draak
Ook dit jaar is prinses Arnerijntje het middelpunt van de activiteiten. Ze verkeert in de problemen en zit in een kooi opgesloten in een grot. Gelukkig biedt een vriendelijke draak haar de helpende hand –of vleugel –en redt hij haar uit het donkere hol.

Maar voor het laatste deel heeft bij wel een beetje hulp nodig van alle kinderen: hij is zijn schubben kwijt, dus kan de kooi niet openen.

Trommelaars
Als hoogtepunt noemt organisator Karin Terwisse de opening van het festival. „Dat is elk jaar weer een spektakel. Trommelaars lopen vanaf Onderlangs met een sliert van honderden kinderen naar Museum Arnhem.” Daar komen ze oog in oog te staan metArnerijntje en haar gevleugelde redder.

Koken
Extra bijzonder dit keer zijn de voorstellingen en activiteiten in Hotel Haarhuis, meent Terwisse. „Hoe vaak zie je nou een sprookjesvoorstelling in een hotel?” Kinderen kunnen er naast voorstellingen bekijkenook meedoen aan een kookworkshop of een muzikale zoektocht naar de sprookjes van de Sprookjeskoningin.”

Maar ook de musical van deEfteling over Pinokkio is de moeite waard volgens Terwisse. „De poppen die in de voorstelling worden gebruikt zijn prachtig.”

De festivalopening is zaterdag vanaf 13.00 uur bij Museum Arnhem, Utrechtseweg 87. De kosten variëren per voorstelling.Bekijk de website van het Sprookjesfestival voor het volledige programma en de prijzen per activiteit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.