Volledig scherm
© Jan van den Brink

Het is 'december in september' tijdens Bredevoort Schittert

BREDEVOORT - Hoewel het échte herfstweer nog op zich laat wachten, halen de inwoners van Bredevoort de mutsen, sjaals en het thermo-ondergoed al uit de kast. Het Achterhoekse vestingstadje verkeert dit weekeinde in winterse (kerst)sferen tijdens het jaarlijkse lichtjesevenement Bredevoort Schittert.

Er staan 14 grote lichtobjecten staan verspreid door het hele stadje, met als thema 'December in september'. Zo is er een kerststal, de beroemde 'Coca Cola Kersttruck' en het glazen huis.

Glazen huis en Kerstman
„Kinderen kunnen een mooie tekening maken voor het glazen huis. Die kan het hele weekend in de brievenbus worden ingeleverd. Daarmee zijn er dagelijks mooie prijzen te winnen, die elke dag in verschillende prijscategorieën worden uitgereikt”, meldt Roy Lammers van de organisatie.

Maar er zijn meer winterse taferelen te zien. 'De Kerstman komt op zijn arrenslee voorbij, er is een après skibar, bezoekers kunnen genieten van de Top 2000 en overal worden de vetpotjes, kaarsjes en de sfeerverlichting te voorschijn gehaald', aldus de organisatie.

Vuurwerk
Het programma bestaat uit zo'n 70 onderdelen, variërend van toneel en livemuziek, tot exposities en een oude ambachtsmarkt. Een hoogtepunt voor de 10.000 verwachtte bezoekers is dan ook niet te noemen, aldus Lammers. „Er is voor ieder wat wils. De één komt voor de lichttaferelen, de ander voor de muziek of het vuurwerk. Ik beloof dat het voor iedereen een uniek en mooi evenement is.”

Er is iedere avond om 21.30 uur een spetterende vuurwerkshow die van verre te zien is.

Lichtjes als basis
Wel blijven de lichtjes de basis, vertelde Petra Lensink van de organisatie eerder tegen De Gelderlander. „Behalve de objecten zijn verschillende tuinen in Bredevoort verlicht en hebben veel inwoners waxinelichtjes achter de ramen staan. Ook de kerk en de molen zijn prachtig verlicht.”

Entree
Het evenement in het Achterhoekse stadje is van vrijdag 23 tot en met zondag 25 september, elke avond van 19.00 tot 23.00 uur. Het muziekprogramma duurt langer. Entree: 7,50 euro.

Alvast genieten?
Kunt u bijna niet wachten? Bekijk dan HIER het fotoalbum van vorig jaar om alvast in de stemming te komen.

via YouTube Capture