Volledig scherm
Xander van Soelen © Herman Stöver

Internationale graffiti-artiesten versieren Edese tunnel

EropuitEDE - Na dit weekend zien de grauwe muren van de Keesomtunnel in Ede er heel anders uit. Vrijdag 21 en zaterdag 22 april wordt hier namelijk het Street Art Festival Ede gehouden, waarbij kunstenaars van over de hele wereld de tunnel versieren met kleurige graffiti-kunstwerken. 

Organisator Xander van Soelen van Poppodium Ede houdt van graffiti. ,,Nederland is grauw en grijs, in het buitenland zie je meer kleur op straat. Daarom is graffiti zo tof.’’ Naast dat Xander zelf zeker een spuitbus zal oppakken, komen er binnen- en buitenlandse graffiti-artiesten langs als Studio Giftig, Dopie, Sfhir (Spanje), Mehsos (België), Pixeljuice (Duitsland) en Gamze Yalçin (Turkije). Ze werken allemaal op vrijwillige basis mee aan het project.

Evenementen

Het is niet de eerste keer dat Van Soelen een dergelijk evenement organiseert. ,,Vorig jaar heb ik de Bospoort-tunnel in Ede mogen inkleuren. De tunnel zag er niet uit, was helemaal volgeklad. Samen met een grote groep graffiti artiesten hebben we de tunnel weer mooi gemaakt’’, aldus Van Soelen.

Bezoekers van het festival kunnen comfortabel kijken hoe de artiesten hun tekeningen maken. Er zullen namelijk verschillende tafels met zitplaatsen zijn. Ook wordt er doorlopend muziek gedraaid door dj's als Dj Drywood, de Work Them Crew, Jake Finn en Walter Vooys. Van Soelen heeft hoge verwachtingen voor het festival: ,,Als het idee maar goed is, kan er heel veel. En graffiti is echt geweldig. Mijn hart gaat er sneller van kloppen.’’

Street Art Festival Ede is op vrijdag 21 april van 10:30 tot 18.00 uur en op zaterdag 22 april van 10.00 tot 17.30 uur te bezoeken. De locatie is de Keesomtunnel bij de Albert Heijn XL in Ede, de toegang is gratis. Zie de Facebookpagina van het evenement voor de volledige line-up.