Volledig scherm
© Mariska Hofman

Julianaplein voor even 'het rode plein' in hartje Beuningen (video)

BEUNINGEN - Het Julianaplein in hartje Beuningen verandert zaterdagmiddag voor even in het lokale 'rode plein'. Zo'n 300 deelnemers rennen of wandelen dan in kerstmanpak 3 kilometer door het dorp tijdens de 3e editie van de Santarun.

"Een geweldig gezicht om het plein langzaam rood te zien kleuren", zegt Hans Goeman van de Rotary Wijchen-Beuningen, organisator van de loop voor het goede doel.

Kerstmanpak
Mensen die meerennen, doen dat in een kerstmanpak die voor 10 euro te koop is."Dat bedrag gaat tot de laatste cent naar het goede doel", zegt Goeman vrijdag vanaf het Julianaplein, waar hij op dat moment pakken staat te verkopen. "We hebben er nu zo'n 200 verspreid, ik verwacht er morgen (zaterdag, red.) nog zo'n 100 aan de man te brengen."

Warming-up
De kerstmannen en -vrouwen hoeven zaterdag uiteraard niet koud te starten. Goeman: "Remo Speijers verzorgt de warming-up, dat alleen al is een feestje om mee te maken. Hij krijgt het hele plein gegarandeerd aan het swingen."

Glühwein
De inwendige mens komt nadien ook niets tekort, want er is glühwein en warme chocolademelk te drinken en er zijn oliebollen. Ook staat er een melkbus op het plein waarin mensen een vrije gift kunnen gooien voor de goede doelen stichting Leergeld en Voedselbank Wijchen-Beuningen. Naar verwachting kunnen zij samen ruim 3.000 euro tegemoet zien.

Santarun Beuningen, zaterdag 19 december, centrum Beuningen. 15.00 uur verzamelen op Julianaplein, 15.30 uur startschot. Afloop rond 17.15 uur. Meer info en inschrijven: beuningen.rotarysantarun.nl

Volledig scherm
Santarun in Beuningen in 2014. © Mariska Hofman
Sfeerimpressie van de Santa Run 2014 gehouden in Beuningen (Gelderland) op 21 december 2014. Gefilmd door Remco Janssen - CrossMediaCreations.nl