Volledig scherm
© DG

Kijken naar ruim 250 levende standbeelden op World Living Statues

EropuitARNHEM - Vanuit de hele wereld komen dit weekend de beste levende standbeelden naar Arnhem voor het World Living Statues Festival. Op de straten en pleinen in de stad bruist het drie dagen lang van de betoverende, vertederende en verrassende acts.

Het festival begint vrijdagavond al met het sfeervolle Statues by Night in Ede, waar tientallen standbeelden hun kunsten aan het publiek tonen. Een dag later verplaatst het internationale gezelschap zich naar de Markt in Arnhem voor The Warm Up. Deelnemers en publiek vieren daar zaterdagavond gezamenlijk feest op het plein als opwarmer voor de grote dag op zondag.

Record

Het weekend sluit af met het officiële wereldkampioenschap, waarbij op verschillende locaties in Arnhem de zestig beste levende standbeelden strijden om de titel Wereldkampioen living statue.

In totaal zijn er meer dan 250 levende standbeelden te zien in Ede en Arnhem. Een absoluut record, zegt mede-organisator Robin Hagen. Hij noemt het een mijlpaal. ,,We hebben voor deze editie al ons geld in levende standbeelden gestoken en niet in een randprogramma of een groot podium.’’

De reden: er wordt geknabbeld aan de status van het grootste levendestandbeeldenfestival (en het allereerste) ter wereld. ,,De concurrentie is groot’’, weet Hagen. ,,En die willen we voorblijven.’’

World Living Statues Festival: Statues by Night in Ede op vrijdag, The Warm Up zaterdag in Arnhem, het wereldkampioenschap zondag in Arnhem.