Volledig scherm
Horrorclowns ontbreken dit jaar niet in het Dutch Horror House in Arnhem © Rolf Hensel

Live spookhuis terug op Korenmarkt in Arnhem (video)

ARNHEM - Na een afwezigheid van tweejaar komt het Dutch Horror House dit jaar weer naar Arnhem. Vrijdag opent het extreme spookhuis aan de Luthersestraat, nabij uitgaansgebied de Korenmarkt.

Het Dutch Horror House werd in 2013 voor het laatst georganiseerd in de historische stadskelders van Arnhem.

Eerste in Nederland
De voorbije jaren maakte organisator Ruben Jansen een pas op de plaats, omdat het aantal horrorhuizen in Nederland flink is toegenomen. In 2012 was hij, naar eigen zeggen, de eerste met het concept. Inmiddels zijn daar tien evenementen bijgekomen.

Diehardticket
Bij de nieuwe editie van het Dutch Horror House worden bezoekers binnen vijftig minuten langs verschillende angsten geleid, waaronder claustrofobie. Zij lopen het risico tussen ratten te moeten kruipen, zoals in de stadskelders al gebeurde.Thrillseekersmet een ‘diehardticket’ kunnen ook vastgebonden worden door een van de acteurs.

Info
Het Dutch Horror House is te bezoeken op vrijdag28, zaterdag 29 en maandag 31 oktober en vrijdag4 en zaterdag5 november. Verspreid over al die dagen kunnen ongeveer 2.000 horrorfans naar binnen. Een normaal ticket kost 17,50 euro, een diehardticket 20 euro.

Bekijk de trailer van het Dutch Horror House.