Volledig scherm
© Thinkstock

Lopen bij een opkomende herfstzon tijdens Herfstwandelweekend

AALTEN - De wandelschoenen kunnen weer uit de kast gehaald worden, want op zaterdag 8 oktober en zondag 9 oktober vindt het 11e Herfstwandelweekend in Aalten plaats. Wandelaars komen samen op het vertrekpunt in het Achterhoekse dorp en lopen vanaf daar diverse routes van verschillende afstanden.

Een motivatie voor deelname aan de elfde editie van het wandelevenement is simpel. „Wandelen is goed voor je en het is lekker”, zegt Hermien Wevers van de organiserende wandelvereniging De Wandelvriend in Aalten.

Animo
En veel wandelaars sluiten zich aan bij die boodschap, zegt Evers. „Er wordt steeds meer gewandeld. Drie keer per jaar organiseren we zo’n weekend. In de winter, lente en herfst. Het is een beetje verschillend, maar de wintertocht trekt toch al snel 800 man, verdeeld over twee dagen.”

Routes
Wandelaars kunnen dit weekend kiezen tussen de routes 5- tot 10 kilometer, 15 tot 20 kilometer en 30 kilometer. Het startpunt is bij De Heurnse Tref Brethouwerweg 9 in Aalten. Alle groepen starten om 08.00 uur, de eindtijd is afhankelijk van de te lopen afstand.

Inschrijven
De inschrijfkosten voor leden van wandelbond KWBN bedragen 2 euro; of 3,50 inclusief medaille. Voor niet-leden is dan 3 euro; of 4,50 inclusief medaille. Aanmelden kan via De Wandelvriend in Aalten.