Volledig scherm
Oldtimes op een rijtje in Meddo. © DG

Mobiel museum speciale gast bij Oldtimerfestival Meddo

MEDDO - Liefhebbers van oldtimers kunnen het komende weekend hun hart weer ophalen in Meddo op het jaarlijkse Oldtimerfestival. Nieuw dit jaar is een ouderwetse drukpers. Johan Zweerink van de organisatie: „Het is een oude machine. Daar hebben wij eigenlijk iets mee.”

De speciale 'gast' is het Mobiel Grafisch Museum. In dit mobiele museum schetst een conservator met behulp van een letterkast en handdegel de ontwikkeling van de boekdrukkunst.

Printer
Zweerink, beter bekend als 'Mister Meddo', hoopt dat de bezoekers wat meekrijgen. „Mensen weten niet dat drukken een ambacht is en dat letters gezet moesten worden. Nu 'zoemt' er iets en ligt het in de bak van de printer.”

Oude tractoren
De organisatie van het jaarlijkse Oldtimerfestival in Meddo verwacht dit jaar ongeveer 680 oude tractoren, 60 vrachtwagens en 150 oldtimer auto's op het festivalterrein nabij Illegoorweg 2. Daarnaast zijn er, naar verwachting, ook 37 Umimogs, 77 brom- en motorfietsen, 72 stationaire motoren en 55 andere voertuigen te zien.

Regen
Volgens de organisator is het weer dit jaar goed. „Het veld is in uitstekende staat. Het heeft vannacht een beetje geregend en dat kwam het veld ten goede. Terrein is nu in sublieme staat.”

Het festivalterrein is van 10.00 tot 17.00 uur open en vindt plaats op zaterdag 17 en zondag 18 september.

  1. Voor Judith en Tineke Steenbrink is barok hun dagelijkse wereld
    Klassiek

    Voor Judith en Tineke Steenbrink is barok hun dagelijkse wereld

    AMSTERDAM/UTRECHT De een-eiïge tweeling Judith en Tineke Steenbrink, in 1977 geboren in Nijmegen en getogen in Boxmeer, heeft met het door hen opgerichte ensemble Holland Baroque naam gemaakt, in binnen-en buitenland. Judith (viool) en Tineke (klavecimbel) zijn in de race voor de Edison Klassiek Publieksprijs 2017. Hun troef is het album Carrousel. Die plaat met allerlei soorten muziek heeft het in Amsterdam en Utrecht wonende duo opgenomen met de Rotterdamse trompettist Eric Vloeimans. Zondag wordt de winnaar van de Edison bekendgemaakt. Twee vrouwen, vijf stellingen.