Volledig scherm

Muziekspektakel in Tiel en bloemenpracht in Lichtenvoorde

TIEL / LICHTENVOORDE - Het goede weer van de afgelopen weken blijft ook dit weekend aanhouden. Weerplaza voorspelt temperaturen die tot boven de 25 graden stijgen. Dat wordt niet binnen zitten, maar buiten genieten. De vraag is: wat is er te doen in de regio?

Wat te denken van het grootste gratis muziekfestival van Nederland? In Tiel start vrijdagavond de 25ste editie van Appelpop. Gevestigde namen als Marco Borsato, De Jeugd Van Tegenwoordig, Fresku en Guus Meeuwis treden op en behoeven geen uitleg. Maar welke acts moet je nog meer écht zien? Een greep uit de 'must sees'.

Birth of Joy
Energieke, jonge rockgroep met de beste drummer van Nederland. Het trio timmert al enkele jaren succesvol aan de weg met geluid dat je soms even doet denken aan grote namen als Pink Floyd en The Doors.

De Likt​
Het Electro-hiphoptrio uit Rotterdam was present op zo'n beetje elk festival deze zomer. De teksten: rauw, soms onnavolgbaar. Sowieso een feestje!

Alex Vargas
​Wil je gewoon rustig met een biertje in het gras liggen? Ga dan eens kijken bij de Deens singer-songwriter Alex Vargas. Vargas over zijn eigen muziek tegen 3FM: „I think it's electronic music with a sort of live guitars and soulful melodies. It’s quite sort of beatsy, we mix our drums rather loud."

Bloemencorso Lichtenvoorde
Geen zin in een festival? Zondag trekt het één na grootste bloemencorso van de wereld door de straten van het Achterhoekse Lichtenvoorde. Metershoge wagens, bedekt met honderdduizenden (!) dahlia's trekken voorbij. Voor het hele corso worden maar liefst 4,1 miljoen dahlia's ingekocht en verbouwd rondom het dorp.

Corsogroep Hooiland won vorig jaar met hun ontwerp van een losgeslagen stier:

De optocht start zondag om 14.00 uur, entree bedraagt 7 euro per persoon. Bezoekers tot 16 jaar hebben gratis toegang.

Open Monumentendag
Voor mensen die liever de drukte ontlopen, is er dit weekend de mogelijkheid om monumenten in de regio te bezoeken. Benieuwd welke monumenten in jouw buurt meedoen? Bekijk hier wat er in jouw gemeente geopend is.