Volledig scherm
Tijdens de Bokbierdag 2016 zijn dertig verschillende bokbiersoorten te proeven © PR

Slobberbokken op Bokbierfestival in Nijmegen

NIJMEGEN- Wordt het een Slobberbok, een Wildebok of toch een Commissaris Rex? Liefhebbers van bokbier kunnen zondag 16 oktober de herfstkou ontvluchten in warme Nijmeegsekroegen tijdens de Bokbierdag 2016.

Cafés Samson, MUG, Freddy, Opera en de Deut en beerkitchen Freddy’s serveren ieder bokbieren van brouwers uit heel Nederland. Deelnemers krijgen een stempelkaart en kunnen vervolgens de vijf kroegen op eigen tempo bezoeken.

Proeven
Bang voor een kater op maandag hoeven bezoekers niet te zijn. „Hoewel je er een kroegentocht van kan maken, gaat het om het proeven en niet om het zuipen”, vertelt Marloes van den Dries van café de MUG. „We schenken het bier in glazen van 180 mililiter,dus het drinken gaat kalmpjes aan.”

Sexy Motherbocker
Deelnemers kunnen kiezen uit ongeveer 30 bokbiersoorten. Welkehet lekkerste is? „Poeh, ik heb ze nog niet allemaal geproefd, maar ik ben fan van Sexy Motherbocker van brouwerij Oersoepin Nijmegen.”

De kroegen organiseren sinds 2009 de Nijmeegse bierfeesten, waarvan de bokbierdag een onderdeel is.

Een strippenkaart kost 14 euro en is te koop in elk deelnemend café.

Zaterdag 15 Oktober 2016 is er een gloednieuw festival in Nijmegen: Billy's Got The Blues. 7 bands voor 5 euro! In de wijk Bottendaal spelen The Goon Mat & Lord Benardo, Little Steve & The Big Beat, Fossen & Struijk, Shakedown Tim & His Rhythm Revue, Richard van Bergen en Gait Klein Kromhof, Moonshine Reunion en The Harmony Two Tones. Dansen kan, mag en moet!