Volledig scherm
© Thinkstock

Smikkelen van lokale lekkernijen op Smaakfestijn in Arnhem

ARNHEM - Je buikje rond eten, luisteren naar verhalen over lekkernijen en een pizza in elkaar knutselen. Het kan zondag 25 september allemaal op het jaarlijkse Smaakfestijn in het Arnhemse stadspark Coehoorn. Onder de noemer 'Lekker, puur en eerlijk' kunnen bezoekers dit jaar weer smikkelen van lekkernijen uit de regio.

Smullen
Zo is er onder meer brandrood (kaas) gemaakt op boerderij 'Engelenhove' in Ede, brood van bakker Jorrit van Engen uit Haalderen en ambachtelijk ijs van Pèpe's uit Arnhem. Verder zijn er nog proeverijen van Asfelder speltbier en kunnen bezoekers zich laten inspireren door de passie van vakmensen.

Insecten
Op het festival kunnen bezoekers ook kennismaken met het eten van insecten. „Mensen kunnen insecten proeven. Er is de laatste tijd een maatschappelijke discussie over het eten van insecten”, zegt René de Bruin van het Smaakfestijn. „Mensen mogen daar best kritisch op reageren. Eigenlijk eten we allemaal al insecten. Ze worden namelijk verwerkt in onder meer kleurstoffen.”

Pizza versieren
Om de jongste liefhebbers van eten te vermaken, is er een workshop kinderkoken. De kinderen kunnen onder meer een pizza maken. Ze beginnen met het uitrollen van deeg en uiteindelijk gooien ze hun eigen versierde pizza in een grote oven. Natuurlijk mogen de koters hun pizza zelf opeten met hun ouders, maar dat bepalen ze wel zelf.

Luisteren
Bezoekers die hun buikje rond hebben gegeten, kunnen uitpuffen op een strobaal en luisteren naar een van de diverse lezingen op het terrein. Als er nog plek in de maag is, kan er ook nog genoten worden van een drankje.

Organisatie
De organisatie Slow Foodmaakt zich onder meer hard voor eten uit de regio. Slow Food wil onder meer authentieke soorten en rassen behouden. Inmiddels zijn er verspreid over 150 landen al 100.000 mensen lid van de organisatie. Slow Food Rijnzoet is de lokale Slow Food-vereniging van Arnhem, Wageningen, Nijmegen en omstreken.

Prijzen
Het Slow Food Festival vindt plaats op zondag 25 september van 11.00 uur tot 18.00 uur in het Coehoornpark in Arnhem. De entreeprijs voor bezoekers vanaf 12 jaar is 3 euro. Kinderen vanaf 6 jaar betalen 1 euro en de allerjongsten kunnen het festival gratis bezoeken. De route naar het festival is hier te vinden.