Volledig scherm
De 1e editie van Arnhem Proeft werd druk bezocht. © Erik van 't Hullenaar

Smullen en dansen op 'echt Arnhems feestje' ArnhemProeft!

ARNHEM - „We gaan er een echt Arnhems feestje van maken”, zegt mede-organisator Iris den Bakker van culinair evenement ArnhemProeft! Lokale culinaire professionals laten bezoekers van het Arnhemse Musispark dit weekend proeven van hun gerechtjes en creaties.

“Je hebt nu veel van die foodtruckfestivals, maar die rollen de stad in en zijn weer snel weg. Wij willen bezoekers echt kennis laten maken met de lokale horeca en Arnhemse performers een podium te geven.”

Deelnemers
Twintig Arnhemse restaurants en horecaondernemers – denk aan Iveau Burgers & Wijnbar, Sugar Hill en Dining 56 – staan klaar met verrassende gerechtjes en dranken. Er is zelfs een heuse sigarenbus te vinden.

Concerten
Bezoekers kunnen rustig wat langer in het park vertoeven, aangezien er behalve eten nog veel meer te beleven is. Zo zijn er rustgevende concerten, dansvoorstellingen van ArtEZ-studenten en duiken er af en toe flashmobs op.

Munten
Hapjes en dranken kunnen met ProefMunten worden afgerekend. De kosten van de hapjes liggen tussen de een en vier munten van 2,50 euro per stuk.

Tip: Liefhebbers van zeevruchten moeten even langs bij Theatre de la Mer. Hier bieden de visbroertjes Luuk en Wiebe de Haan hun gasten onder andere oesters, mosselen en kreeft aan.

Wat: ArnhemProeft! Waar: Musispark in Arnhem Wanneer: Zaterdag 16 juli: 14.00 – 00.00 uur, zondag 17 juli: 14.00 – 22.00 uur Toegang: Gratis