Volledig scherm
Het Grote Griezelconcert. © PR Het Gelders Orkest

Uur lang griezelen met 'spookachtige muziek' (video)

ARNHEM/ NIJMEGEN - „Het is het ideale Halloweenuitje voor kinderen vanaf een jaar of 6. Laagdrempelig, spannend en met de speelduur van een uurtje is het bovendien geen lange zit”, zegt medewerker Judith van Os over het Grote Griezelconcert van het Gelders Orkest.

Daarvoor worden De Vereeniging in Nijmegen en de Stadhuishal in Arnhem zaterdag gehuld in Halloweensferen.

Griezelfeest
Verteller en acteur Rop Verheijen vertelt bezoekers het verhaal over de heks Grauwel: een heks die vlak voor het jaarlijkse griezelfeest twee verdwaalde kinderen vindt in het bos. Wat de heks echter niet weet, is dat dit de kinderen zijn van de koning en koningin. En de koning heeft het niet zo op heksen. „Op het feest zelf staat de koning opeens voor de deur. Wat er dan gebeurt, mogen kinderen met hun ouders zelf ontdekken”, vertelt Van Os.

Spookachtige muziek
Het griezelverhaal wordt afgewisseld met 'spookachtige muziek' van het Gelders Orkest, vertelt Van Os. „Spannende muziek, zoals van Stravinski en Grieg. Ik weet zeker dat ook veel kinderen de deuntjes hiervan herkennen, als ze die zaterdag horen. Daarnaast speelt het orkest bijvoorbeeld muziek die we kennen van de Harry Potter-films.”

Verkleed
Kinderen kunnen zich voorafgaand aan het concert laten schminken. Ook mogen ze zich volledig uitdossen in 'Halloween-stijl'. „Het zou fantastisch zijn als kinderen lekker verkleed komen en het zaterdag vol staat van de enge maskers en skeletpakken. Daar leent het concert zich in elk geval perfect voor.”

Info
Het concert is zaterdagmiddag 29 oktober om 14.00 uur in De Vereeniging in Nijmegen en om 19.00 uur in de Stadhuishal van de gemeente Arnhem. Kaarten kosten tussen de 9 en 19 euro.


Verteller Rop Verheijen over het Grote Griezelconcert.