Volledig scherm
Winterdrums in Theater de Storm © Peter Ligterink

Winterdrums: 5 uur durend slagwerkspektakel in Winterswijk

WINTERSWIJK - 10 slagwerkgroepen vullen Theater de Storm in Winterswijk zondag met muziek tijdens de 7e editie van Winterdrums. "Het grootste slagwerkspektakel van Nederland", zegt organisator Tonny Kamperman van Interdrum. "Winterdrums is uniek in zijn soort."

Winterdrums biedt een non-stop programma van 12.00 tot 17.00 uur. "We houden 2 keer een kwartier pauze, verder is het een en al muziek."

Prachtig
"Tijdens Winterdrums laten muzikanten zien hoe gevarieerd percussiemuziek kan zijn. Van Afrikaans tot Japans en zelfs body percussion. Daarbij trommelen de muzikanten niet op drums, maar op hun lichaam. We mikken erop om vooral bands uit de regio een podium te geven. Prachtig om te zien wat zij allemaal neer zetten. Zeker wanneer je je bedenkt dat het allemaal amateurs zijn."

Show
"Waar ik zelf benieuwd naar ben zijn bijvoorbeeld de optredens van The Loud Crowd en Sophia's Lust. The Loud Crowd heeft afgelopen zomer nog opgetreden in het Steengroeve Theater Winterswijk. Daar gaven ze een spetterend optreden weg waarbij ze van verschillende instrumenten gebruik maakten. Dit keer zullen zij onder meer muziek maken met Japanse taiko drums. Sophia's Lust is een enthousiaste vereniging uit Ruurlo die ook steeds met iets nieuws komt. Ook hun optreden belooft weer iets speciaals te worden. Verder zijn er optredens van KWOV, Eendracht Winterswijk, Amicitia Rietmolen, Advendo Lochem, Antonius Vragender en Volharding Beek."

Toegang
"Om het festival zo laagdrempelig mogelijk te houden vragen we slechts 5 euro entree. Kaartjes zijn zondag aan de deur te koop."

Winterdrums wordt georganiseerd door Muziekvereniging Excelsior en Interdrum en is zondag 31 januari van 12.00 tot 17.00 uur in Theater De Storm.

The Loud Crowd in actie:

Deze video gaat over Sneaky Preview The Loud Crowd Symfonia 2