1. Streamer stopt midden in toernooi omdat het ‘te lang duurt’

  Streamer stopt midden in toernooi omdat het ‘te lang duurt’

  De populaire livestreamer Félix ‘xQc’ Lengyel stopte midden in een toernooi met een hoofdprijs van 10.000 dollar (zo’n 8200 euro) omdat het volgens hem te lang zou duren. De Canadese streamer was nog op zoek naar een teamgenoot in het tactische schietspel Valorant, maar toen die te lang op zich liet wachten, besloot hij het op te geven en te stoppen. Zijn team had al drie potjes gespeeld voordat het uit elkaar viel door ongeduld.
 1. Coureur Rudy van Buren: 'Sponsoring is het grootste verschil tussen racen in een sim of op het ciruit’

  Coureur Rudy van Buren: 'Sponsoring is het grootste verschil tussen racen in een sim of op het ciruit’

  Rudy van Buren is een van de beste simracers van Nederland. De 29-jarige Nederlander begon zijn carrière op de kartbaan, maar moest daar vanwege de hoge kosten mee stoppen. Zijn daaropvolgende overstap naar de sim was zo succesvol dat het hem ook weer kansen op het echte circuit opleverde, maar dat ging volgens de coureur zeker niet vanzelf. „Veel mensen beseffen niet hoeveel marketingwerk er nodig is om te kunnen racen.”
 1. Esportsverslaggever doet undercover verslag om onderbetaling aan te tonen

  Esportsver­slag­ge­ver doet undercover verslag om onderbeta­ling aan te tonen

  De Britse esportsverslaggever Jamie ‘Squid’ Stewart heeft onder een valse persoonlijkheid verslag gedaan van een evenement om onderbetaling van het personeel aan te tonen. Hij deed dit tijdens een toernooi van het tactische schietspel Counter-Strike: Global Offensive. Volgens de verslaggever hebben het Servische Relog Media en Duitse GRID Esports de commentatoren systematisch onderbetaald, als ze überhaupt betaald werden.