De Amerikaanse stad Chicago gaat 30 miljoen dollar (26 miljoen euro) investeren in de bouw van een esports-arena. Naast een podium en ongeveer duizend zitplaatsen, moet er ook een restaurant in de arena komen.
Volledig scherm
De Amerikaanse stad Chicago gaat 30 miljoen dollar (26 miljoen euro) investeren in de bouw van een esports-arena. Naast een podium en ongeveer duizend zitplaatsen, moet er ook een restaurant in de arena komen. © AFP

Amerikaanse stad Chicago zet 30 miljoen dollar opzij voor bouw esports-arena

De gemeenteraad in Chicago heeft groen licht gegeven voor het plan om een reusachtige esports-arena te bouwen in de stad. De eerste esports-arena in de Amerikaanse stad zal meer dan duizend zitplaatsen voor kijkers en professionals bieden. De kosten worden geschat op zo’n 30 miljoen dollar (26 miljoen euro).

 1. Bedrijf opgedoekt dat voor 750 miljoen dollar aan valsspeelsoftware verkocht

  Bedrijf opgedoekt dat voor 750 miljoen dollar aan valsspeel­soft­wa­re verkocht

  De Chinese politie heeft in samenwerking met het Chinese telecombedrijf Tencent een bedrijf dat valsspeelsoftware verkocht opgedoekt. De software, in de gamingwereld vaak cheats genoemd, gaf kopers een oneerlijk voordeel in een flink aantal verschillende online multiplayer-spellen. Volgens de Chinese politie is dit de grootste vangst ooit van dit soort software en had het bedrijf voor meer dan 750 miljoen dollar aan cheats verkocht.
 1. Samenvatting | Jong PSV - De Graafschap
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  De Graafschap haalt belangrij­ke punten op bij Jong PSV

  19 april
 2. Samenvatting | Ajax - Vitesse
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Bekerdroom Vitesse spat in blessure­tijd uiteen

  18 april