Defusekids wint de finale van de Dutch League met 3-1 van PSV Esports en plaatst zich voor EU Masters.
Volledig scherm
Defusekids wint de finale van de Dutch League met 3-1 van PSV Esports en plaatst zich voor EU Masters. © META

Defusekids verslaat PSV en wint Dutch League: ‘Ondanks alle zooi hebben we het geflikt’

Dutch LeagueDefusekids heeft gisteravond de finale van de Dutch League met 3-1 gewonnen van PSV Esports. Zo gaat niet de favoriet, maar juist de underdog naar het internationale toernooi EU Masters. Defusekids-coach Fayan Pertijs is ontzettend trots.

In de eindstrijd van de Dutch League was Defusekids ijzersterk en pakte het team direct de eerste game, in een serie waarbij het team dat als eerste drie games won er met de titel vandoor ging. 

PSV sloeg in de tweede game terug en trok de stand weer gelijk, waardoor alles nog open lag. Defusekids liet er echter geen gras over groeien en kaapte zowel de derde als de vierde game voor de neus van PSV weg en werd zo kampioen van de Dutch League. 

De spelers nemen 2500 euro mee naar huis en vertegenwoordigen Nederland tijdens het grote internationale toernooi EU Masters.

Vol vertrouwen

Defusekids-coach Fayan Pertijs vertelde achteraf aan Esports Club dat hij vol vertrouwen was in aanloop naar de finale: ,,De overwinning had ik verwacht, ja. We hebben extra hard ons best gedaan in de voorbereiding en we zijn in een hogere versnelling geschakeld in de training om er alles aan te doen om te winnen.” 

De underdogrol voor Defusekids kwam vooral voort uit de matige periode die het team doormaakte tijdens het reguliere seizoen. ,,In het midden van het seizoen was het überhaupt nog de vraag of dit team nog samen kon werken. Het is niet dat de spelers elkaar niet persoonlijk mogen, maar hun persoonlijkheidsprofielen bij elkaar maakt het erg pittig om progressie te maken”, aldus Pertijs. ,,Maar met het harde werk hebben we dat alsnog voor elkaar gekregen en daar ben ik trots op. Ondanks alle zooi die is gebeurd in het seizoen, hebben we het geflikt.”

Quote

Het grootste probleem lag echt bij de spelers

Fayan Pertijs, Defusekids

Twijfel aan eigen kunnen

Pertijs geeft toe dat hij tijdens de mindere periode wel aan zichzelf heeft getwijfeld: ,,Die twijfel schiet altijd binnen. Ik kijk altijd naar wat ik anders of beter kan doen, maar het gevaar voor mij is, dat het niet moet omslaan in destructief met mijzelf omgaan. Dat ik dus mijzelf in een burn-out ga werken en dat mijn vertrouwen naar de klote gaat.”

,,En het grootste probleem lag echt bij de spelers”, vervolgt de coach. ,,Het initiële probleem lag aan medische klachten of problemen, maar ik had het vermoeden dat het ook makkelijk als excuus werd gebruikt. Het zat ‘m ook in de inzet en professionaliteit. Uiteindelijk is het nog wel mijn eindverantwoordelijkheid, als ik in het team blijf. Die rol heb ik opgepakt en was ook nodig voor het team.”

Op de vraag of Pertijs volgend seizoen ook nog coach van Defusekids is, gaat hij nu niet in: ,,Daar zijn we nu totaal nog niet mee bezig. Nu is de focus op de European Masters en daarna gaan we pas stappen ondernemen voor volgend seizoen.”