De LEC gaat dit weekend verder met de play-offs. Zes teams strijden om de kans op een finaleplaats.
Volledig scherm
De LEC gaat dit weekend verder met de play-offs. Zes teams strijden om de kans op een finaleplaats. © Riot Games

Een weekend vol actie in Europese League of Legends-competitie

LECHet reguliere seizoen van de Europese League of Legends-competitie LEC is ten einde en zes van de tien teams maken nog kans op de hoofdprijs. Vanaf vanavond begint de strijd om de titel in een weekend vol actie.

Vanavond neemt titelverdediger G2 Esports het op tegen MAD Lions, dat als vierde eindigde in het reguliere seizoen. De regerend kampioen eindigde bovenaan de ranglijst en mocht daarom kiezen tussen deze tegenstander en nummer drie (Origen). Door deze keuze werden runner-up Fnatic en Origen automatisch aan elkaar gekoppeld voor de play-offs. Deze teams strijden morgenavond tegen elkaar.

Om het weekend af te ronden staat de wedstrijd tussen Misfits en Rogue, die respectievelijk vijfde en zesde eindigden in het seizoen, op het programma. De verliezer van deze wedstrijd is per direct uitgeschakeld voor de titelrace en maakt geen kans meer op de finale. De winnaar neemt het op tegen de verliezer van de wedstrijd tussen G2 Esports en MAD Lions.

Als de play-offs afgerond zijn, blijven er drie teams over die in het weekend van 18 en 19 april uitmaken wie Europees kampioen League of Legends wordt. De winnaar van de wedstrijd op 18 april speelt op 19 april de finale tegen het team dat zich hier al via de play-offs voor plaatste.

Play-offs dag 1 (3 april)

18.00 uur - G2 Esports vs. MAD Lions (BO5)

Play-offs dag 2 (4 april)

17.00 uur - Origen vs. Fnatic (BO5)

Play-offs dag 3 (5 april)

17.00 uur - Rogue vs. Misfits (BO5)