Ajax en PEC Zwolle namen het in februari van dit jaar in de finale van de eDivisie tegen elkaar op in AFAS Live met tweeduizend toeschouwers.
Volledig scherm
Ajax en PEC Zwolle namen het in februari van dit jaar in de finale van de eDivisie tegen elkaar op in AFAS Live met tweeduizend toeschouwers. © eDivisie

‘Eredivisieclubs mogen niet voetballen zonder FIFA-spelers in de eDivisie’

eDivisieIn de podcast Club FIFA van Esports Club deed Arnoud Schonis, projectmanager Esports bij de Eredivisie, een boekje open over de eDivisie. Zo vertelde hij dat clubs officieel gezien niet mogen voetballen in de Eredivisie als ze geen FIFA-spelers aanleveren voor de eDivisie en reageerde hij voor het eerst persoonlijk op vermeend vals spel begin dit jaar.

  1. Coureur Rudy van Buren: 'Sponsoring is het grootste verschil tussen racen in een sim of op het ciruit’

    Coureur Rudy van Buren: 'Sponsoring is het grootste verschil tussen racen in een sim of op het ciruit’

    Rudy van Buren is een van de beste simracers van Nederland. De 29-jarige Nederlander begon zijn carrière op de kartbaan, maar moest daar vanwege de hoge kosten mee stoppen. Zijn daaropvolgende overstap naar de sim was zo succesvol dat het hem ook weer kansen op het echte circuit opleverde, maar dat ging volgens de coureur zeker niet vanzelf. „Veel mensen beseffen niet hoeveel marketingwerk er nodig is om te kunnen racen.”