De LEC is per direct stopgezet vanwege het coronavirus
Volledig scherm
De LEC is per direct stopgezet vanwege het coronavirus © Riot Games

Europese League of Legends-competitie per direct stilgelegd vanwege coronavirus

LECDe Europese League of Legends-competitie, beter bekend als de LEC, is per direct stopgezet. De organisatie nam dit besluit vlak voor de start van de live-uitzending van gisteravond. De onzekerheid rondom de coronacrisis is leidend geweest voor dit besluit.

Enkele minuten voordat de uitzending zou beginnen, plaatste de LEC een bericht op Twitter dat de competitie per direct werd stopgezet. Op dat moment was het aftellen op de livestream bijna afgelopen, zoals dat traditioneel altijd gebeurt. Na een korte pauze verscheen de Vlaamse Eefje ‘Sjokz’ Depoortere die de mededeling deed die al eerder op Twitter was gedeeld.

Sjokz licht toe dat de organisatie van de LEC heeft moeten besluiten om de competitie te staken omwille van de veiligheid van spelers en crew. Er is nog bij niemand daadwerkelijk het coronavirus vastgesteld, maar er is wel een ontwikkeling in de gezondheid van een crewlid van de LEC waardoor er vermoedens zijn dat deze persoon besmet is. Er was volgens de organisatie dus ook geen andere keus mogelijk.

Het is nog onduidelijk wanneer de competitie wordt hervat. Eerder werd bekendgemaakt dat de finales, die eerst in Boedapest zouden plaatsvinden, in Berlijn zonder publiek gespeeld gingen worden. De eindstrijd zou plaatsvinden op 25 en 26 april, maar ook dit is nu uiteraard van de baan.