Vanwege het coronavirus worden de resterende speelrondes van de LEC vanaf dit weekend online gespeeld.
Volledig scherm
Vanwege het coronavirus worden de resterende speelrondes van de LEC vanaf dit weekend online gespeeld. © Riot Games

Europese League of Legends-competitie wordt dit weekend online hervat

LECDe Spring Split van de League of Legends European Championship (LEC) wordt vanaf 20 maart hervat. De resterende wedstrijden zullen niet in de studio plaatsvinden maar op afstand online gespeeld worden.

Na het niet door laten gaan van de LEC afgelopen week heeft de organisatie, vanwege het heersende coronavirus, besloten de resterende tien speeldagen online af te werken. Dat betekent dat alle teams vanuit hun trainingsfaciliteit in Berlijn spelen. Uitzondering op deze regel is Origen, zij spelen vanuit hun trainingscentrum in Kopenhagen.

Omdat er vanwege gezondheidsvoorschriften geen scheidsrechters fysiek aanwezig kunnen zijn bij de teams, heeft de organisatie gekozen voor controle op afstand. Dat wil zeggen, er zullen camera’s hangen in de kamers waar de spelers hun wedstrijden afwerken, er zal meegeluisterd worden met de communicatie tussen de spelers en hun schermbeelden worden opgenomen.

Ondanks dat er nog geen coronameldingen zijn onder het LEC-personeel heeft de organisatie haar medewerkers verzocht de komende tijd vanuit huis de werkzaamheden, voor zover mogelijk, te verrichten. Dit betekent ook dat de show rond de competitie niet vanuit de studio in Berlijn geproduceerd wordt.