Schalke 04 heeft financiële problemen door de coronapandemie en slechte prestaties van het voetbalteam. De club overweegt haar plek in de League of Legends European Championship te verkopen ter compensatie.
Volledig scherm
Schalke 04 heeft financiële problemen door de coronapandemie en slechte prestaties van het voetbalteam. De club overweegt haar plek in de League of Legends European Championship te verkopen ter compensatie. © EPA

Financiële reddingsboei: Schalke 04 overweegt plek in competitie League of Legends te verkopen

De Duitse voetbalclub Schalke 04 zou op het punt staan om haar plek in de grootste League of Legends-competitie van Europa, de League of Legends European Championship (LEC), te verkopen. De Franse krant L’Equipe meldt dat de ploeg uit Gelsenkirchen 20 miljoen zou willen hebben voor de plek.

 1. Investeerdersgroep kritisch op ceo Bobby Kotick van Activision vanwege 200 miljoen dollar bonus

  Investeer­ders­groep kritisch op ceo Bobby Kotick van Activision vanwege 200 miljoen dollar bonus

  De CtW Investment Group heeft kritiek geuit op de bonus van 200 miljoen dollar die Activision-Blizzard baas Bobby Kotick krijgt. De investeringsgroep laat weten dat Kotick gebruik maakt van een bijzondere provisie in zijn contract om de bonus te ontvangen. Ondanks het feit dat de aandelen van de uitgever van onder andere Call of Duty en Overwatch flink zijn gestegen, is dit volgens CtW niet te koppelen aan de prestaties van Kotick.
 1. Ten Hag: 'Kansen gecreëerd, maar niet benut'
  Play

  Ten Hag: 'Kansen gecreëerd, maar niet benut'

 2. Interview Bazoer: 'Ik win zó graag, soms vergeet ik mezelf'
  Play

  Interview Bazoer: 'Ik win zó graag, soms vergeet ik mezelf'