Organisator Duh-Events kampte eerder met de gevolgen van de Mexicaanse griep toen CampZone (foto) werd gehinderd. Nu hebben zij met kunst-en vliegwerk een online alternatief voor The Party LAN uit de grond gestampt.
Volledig scherm
Organisator Duh-Events kampte eerder met de gevolgen van de Mexicaanse griep toen CampZone (foto) werd gehinderd. Nu hebben zij met kunst-en vliegwerk een online alternatief voor The Party LAN uit de grond gestampt. © ANP

Grootste gamefestijn van Nederland vindt dit weekend online plaats door coronacrisis

Al jarenlang organiseert Duh-Events het grootste gamefestijn van Nederland, namelijk The Party LAN. Een bijeenkomst van meer dan duizend gamers die vanuit alle hoeken en gaten van het land samenkomen om een weekend lang te gamen. Door het coronavirus gaat dit niet door, maar de competities vinden online alsnog plaats.

Dit weekend zou in Nieuwegein The Party LAN plaatsvinden. Er waren zo’n 1200 inschrijvingen en tientallen competities om aan deel te nemen. Toch moest de organisatie de zware beslissing nemen om het evenement te annuleren in het kader van de coronacrisis. Stefan Mennes van Duh-Events legt uit hoe snel ze moesten schakelen: ,,We hadden helaas al ervaring met een soortgelijke situatie met de Mexicaanse griep die CampZone, een ander evenement van ons, ook al in de weg zat. Met het coronavirus hebben we in de beginfase direct geschakeld met al onze partners en leveranciers.”

Nieuwe locatie

,,Het is natuurlijk extra vervelend nu we net een nieuwe locatie hadden,” vervolgt Mennes. The Party vond namelijk jarenlang plaats in het Beursgebouw te Eindhoven, maar verhuisde kortgeleden naar De Beursfabriek in Nieuwegein. ,,De Beursfabriek heeft zich heel flexibel opgesteld en direct een optie gegeven om The Party te verplaatsen naar 18, 19 en 20 december. Dat was heel erg fijn.”

Ondanks het opschuiven van het fysieke evenement is er dit weekend alsnog genoeg te doen voor thuiszittende gamers. De oorspronkelijke competities zijn namelijk de komende dagen gewoon online te spelen. ,,Deelname is gratis en open voor iedereen, dus ook als je geen ticket voor The Party LAN hebt,” legt Mennes uit. ,,Prijzen worden wel alleen opgestuurd naar winnaars in Nederland en België.”

Volop prijzen winnen

Duh-Events heeft het namelijk ook voor elkaar gekregen dat er prijzen te winnen zijn, ondanks dat de oorspronkelijke prijzen doorgeschoven zijn naar de editie van december. ,,IPASON heeft twee gamepc’s beschikbaar gesteld om weg te geven en andere sponsoren zoals Razer, Ubisoft en Steelseries hebben verschillende prijzen aangeleverd,” vertelt Mennes trots. ,,Ook zijn er tickets te winnen voor de LAN-evenementen Frag-o-Matic en The Reality.”

Dat The Party dit weekend alsnog doorgang kan vinden is volgens Mennes vooral te danken aan de enorme inzet van tientallen vrijwilligers. ,,Die zijn zit weekend allemaal, veilig vanuit huis, keihard aan het werk om alle competities en streams draaiende te houden. Allemaal belangeloos om de thuiszittende gamers een tof weekend te bezorgen.”

Alle competities en streams van The Party Online zijn te volgen via de website.