De Nederlandse Kansspelautoriteit legt de maker van de FIFA-games per week 500.000 euro boete op als zij het kopen van pakketjes met spelers niet uit hun spel verwijderen.
Volledig scherm
De Nederlandse Kansspelautoriteit legt de maker van de FIFA-games per week 500.000 euro boete op als zij het kopen van pakketjes met spelers niet uit hun spel verwijderen. © EA Sports

Kansspelautoriteit: 10 miljoen euro boete als gokelementen niet uit FIFA-game verwijderd worden

EA Sports, de ontwikkelaar van de immens populaire FIFA-games, heeft een dwangsom opgelegd gekregen van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Als ze de vermeende verslavende gokelementen niet uit hun games halen krijgt EA elke week een gigantische boete van 500.000 euro die op kan lopen tot 5 miljoen euro in totaal.

 1. Virtual reality en esports komen samen op gloednieuw online platform

  Virtual reality en esports komen samen op gloednieuw online platform

  VR-specialist Wouter van den Bijgaart van The VR Room en esports-expert Thomas Runhart van de Esports Game Arena hebben hun krachten gebundeld om beide expertises, virtual reality en esports, samen te brengen in het allereerste VR esports-platform van Nederland. Naast de Engelstalige website VREsports.com, die volledig in het teken staat van competitief gamen in VR, lanceren de partijen later dit jaar bovendien een toernooiplatform met eigen community, genaamd VREvolution.
 1. Ongelooflijk! Grosjean overleeft vuurzee na bizarre crash
  Play

  Ongeloof­lijk! Grosjean overleeft vuurzee na bizarre crash

 2. Samenvatting: Vitesse - Fortuna Sittard
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | Vitesse werkt zich langs Fortuna Sittard

  29 november