Bijna 9000 valsspelers zijn nu al verbannen van de game Valorant, terwijl deze zich nog maar in de testfaste bevindt.
Volledig scherm
Bijna 9000 valsspelers zijn nu al verbannen van de game Valorant, terwijl deze zich nog maar in de testfaste bevindt. © Riot Games

Maker League of Legends verbant al in testfase nieuwste game bijna 9000 valsspelers

Op 7 april lanceerde Riot Games, het bedrijf achter de immens populaire game League of Legends, de testfase van hun nieuwe spel Valorant. Een beperkt aantal spelers kreeg toegang tot het spel, maar inmiddels heeft de ontwikkelaar ook alweer bijna 9000 valsspelers verbannen.

Via Twitter laat Riot Games-medewerker Philip Koskinas weten dat er afgelopen tijd bijna 9000 valsspelers zijn verbannen van Valorant. Koskinas werkt aan het programma dat valsspelers tegen moet gaan, genaamd Riot Vanguard. Het precieze aantal verbannen gebruikers is volgens hem 8873.

Door muren kijken

Een veel voorkomende vorm van valsspelen in Valorant is een zogeheten wallhack. Door een extern programma ziet de speler dan vijandelijke spelers door de muur heen, zodat hij zich beter kan voorbereiden op het gevecht. Een voorbeeld is te zien in onderstaande video.

Riot Games treft overigens direct maatregelen wanneer er een valsspeler wordt gedetecteerd door het systeem. De game waarin je zit wordt afgebroken en alle spelers worden teruggezet naar het menu.

Zomer 2020

Valorant is de nieuwste game van Riot Games, de ontwikkelaar van League of Legends. De first-person shooter is een duidelijke mix tussen de al bestaande games CSGO en Overwatch, waarbij spelers de beschikking hebben over wapens en speciale krachten om het spel te beïnvloeden. Het spel is momenteel nog in een zogeheten closed beta, wat betekent dat het spel nog niet voor iedereen beschikbaar is. Door livestreams van de game te bekijken op het platform Twitch kun je toegang krijgen tot Valorant.

Volgens de planning komt Valorant in de zomer van 2020 officieel uit en is het dus voor iedereen speelbaar.

Valorant, de eerste first-person shooter van Riot Games, krijgt een closed beta vanaf 7 april.
Volledig scherm
Valorant, de eerste first-person shooter van Riot Games, krijgt een closed beta vanaf 7 april. © Riot Games