Max Verstappen sleept het kampioenschap van simracecompetitie Real Racers Never Quit binnen zonder op de slotdag een race te winnen
Volledig scherm
Max Verstappen sleept het kampioenschap van simracecompetitie Real Racers Never Quit binnen zonder op de slotdag een race te winnen © ANP

Max Verstappen wint met groots gemak op de digitale racebaan

Zoals verwacht is het Max Verstappen gelukt zijn ruime voorsprong vast te houden in de simrace-competitie Real Racers Never Quit. De 22-jarige Nederlander won op de slotdag geen van beide races, maar werd wel tot kampioen gekroond.

De coureur, die normaal gesproken voor Red Bull rijdt, had een voorsprong van 133 punten op zijn achtervolger Kelvin van der Linde en was dus eigenlijk niet meer in te halen. Van der Linde won wel de eerste race, waarin Verstappen slechts als zesde eindigde nadat hij in de race van de baan was geraakt door een botsing met Van der Linde.

Ook in de tweede race kwam Van der Linde als eerste over de streep, maar ditmaal zat Verstappen hem dichter op de hielen. Ondanks de twee overwinningen kwam Van der Linde zestig punten tekort in het algemeen klassement en greep Verstappen het eerste kampioenschap van Real Racers Never Quit.

De mini-competitie van zes racedagen was een initiatief van Team Redline, het simracingteam waar Max Verstappen bij is aangesloten. Het gold als alternatief voor alle afgelaste races vanwege de coronacrisis. Het is nog niet duidelijk of Real Racers Never Quit een vervolg krijgt.