Defusekids verloor tot nu toe alle wedstrijden tijdens EU Masters en zoekt donderdag naar de laatste kans om de knock-outfase te behalen.
Volledig scherm
Defusekids verloor tot nu toe alle wedstrijden tijdens EU Masters en zoekt donderdag naar de laatste kans om de knock-outfase te behalen. © Riot Games

Nederlandse spelers hebben het zwaar op groot internationaal League of Legends-toernooi

Het eerste deel van de groepsfase van het grote League of Legends-toernooi European Masters zit er op en de meeste Nederlanders hebben het tot nu toe erg lastig. Het volledig Nederlandse Defusekids verloor drie van de drie wedstrijden, net als Joran Scheffer bij BT Excel. Slechts een enkele Nederlander had wel succes.

Defusekids plaatste zich voor het toernooi door de Dutch League te winnen en de voorrondes van de European Masters te overleven. Vervolgens werd het volledig Nederlandse team in een groep geplaatst met het Spaanse Vodafone Giants, het Franse LDLC OL en het Poolse AGO Rogue. Defusekids speelde eenmaal tegen alle teams, maar won geen enkele keer.

Toch is er nog hoop, want Defusekids mag woensdag voor een tweede maal tegen deze drie teams aantreden. Mocht de formatie uit ons land deze wedstrijden allemaal weten te winnen, bestaat er een kans dat ze in de top 2 van de groep eindigen en dus door mogen naar de knock-outfase. Dat dit een loodzware klus is, mag duidelijk zijn.

Overige Nederlanders

Naast Defusekids zijn er nog twee Nederlanders actief in het toernooi. Joren ‘Special’ Scheffer speelt bij het Britse BT Excel en had tot nu toe dezelfde ervaring als Defusekids bij de European Masters. De Nederlandse midlaner verloor namelijk ook de eerste drie wedstrijden. Hij mag met Excel donderdag op herkansing.

In dezelfde groep als BT Excel speelt ook Team GamerLegion, waar Jochem ‘Rabble’ van Graafeiland actief is. Van Graafland is de enige Nederlander met wat succes tijdens EU Masters, want dankzij twee overwinningen staat zijn team nu tweede in de groep. Ook hij speelt komende donderdag de overige drie wedstrijden en weet dan of hij door mag naar de knock-outfase.