De reguliere speelrondes van de LEC zijn afgerond en de play-offs zijn bekend. Deze beginnen komend weekend.
Volledig scherm
De reguliere speelrondes van de LEC zijn afgerond en de play-offs zijn bekend. Deze beginnen komend weekend. © Riot Games

Play-offs Europese League of Legends-competitie bekend, droomfinale nog mogelijk

LECNa negen speelrondes is de eindstand in de Europese League of Legends-competitie (LEC) bekend. Daarmee is nu ook duidelijk welke zes teams in de play-offs strijden om de titel. De kans op twee confrontaties tussen titelhouder G2 Esports en aartsrivaal Fnatic in korte tijd is aanwezig.

In het laatste weekend van de LEC stond er niet heel veel meer op het spel. Dit resulteerde in wedstrijden die iets minder serieus werden genomen dan anders. Vooral nummers één en twee, G2 Esports en Fnatic, namen het niet zo nauw met de gebaande paden. Zo speelde bij Fnatic toplaner Bwipo opeens support en toverden alle leden van G2 Esports wel hele bijzondere champions uit de hoge hoed.

De play-offplekken van beide teams waren namelijk al zeker. Fnatic eindigde als tweede, achter koploper G2 Esports. Volgens het systeem van de LEC mag G2 Esports dan als eerste kiezen wie zij als tegenstander in de volgende ronde willen. Ze konden kiezen uit nummer drie (Origen) en nummer vier (MAD Lions). De titelhouder koos voor het laagst geplaatste team, waardoor Fnatic het automatisch opneemt tegen Origen. Nummers vijf en zes, Misfits en Rogue, strijden ook tegen elkaar.

Hoe werken de play-offs?

Het play-offsysteem is op het eerste gezicht wat ingewikkeld, maar valt reuze mee. De bovenste vier teams hebben allen een ‘dubbele kans’ om de finale te bereiken. De teams die elkaar in de onderste helft van het schema treffen, vechten voor hun laatste kans, want bij verlies zijn ze uitgeschakeld. Als G2 en Fnatic hun eerste wedstrijd winnen, zien we op zaterdag 11 april al een confrontatie tussen beide grootmachten. Ongeacht de uitkomst van die wedstrijd is ook een grote finale tussen de teams mogelijk.