Valorant, de eerste first-person shooter van Riot Games, krijgt een closed beta vanaf 7 april.
Volledig scherm
Valorant, de eerste first-person shooter van Riot Games, krijgt een closed beta vanaf 7 april. © Riot Games

Riot-shooter Valorant start op 7 april met beta

De closed beta van Valorant start op dinsdag 7 april. De shooter van Riot Games is dan speelbaar voor een selecte groep mensen die de game voor de ontwikkelaar gaan testen. Toegang is te verkrijgen door Valorant-streams te kijken.

Riot Games maakte vandaag via een persbericht bekend dat de zogenaamde ‘closed beta’ van Valorant, hun eerste first-person shooter, op 7 april start. De beta is te spelen in Europa, Canada, Rusland, Turkije en de VS. Om ook kans te maken op toegang tot de beta, dien je streams te kijken waar de game gespeeld wordt.

Hoe krijg je toegang?

In de eerste plaats heb je een Riot Account nodig. Als je League of Legends speelt (of hebt gespeeld), ben je al in het bezit van zo’n account. Zo niet, dan kun je deze aanmaken op de website van Riot Games. Vervolgens koppel je je Riot Account aan je Twitch account.

Daarna is het erg simpel. Je zoekt een specifieke stream waar Valorant gespeeld wordt en waar Twitch Drops ingeschakeld zijn. Dit zie je duidelijk door de specifieke melding bij de desbetreffende stream.

Toegang tot de closed beta van Valorant kan verkregen worden via Twitch Drops door naar streams te kijken op het platform.
Volledig scherm
Toegang tot de closed beta van Valorant kan verkregen worden via Twitch Drops door naar streams te kijken op het platform. © Esports Club

Het is een kwestie van wachten, maar hopelijk weet je dan toegang te bemachtigen tot de closed beta van Valorant en kun je de game uitproberen. De officiële release van de volledige game staat nog steeds op de planning voor de zomer van 2020.