De Keuken Kampioen Divisie organiseerde een groot Rocket League-toernooi voor de fans tijdens de coronacrisis.
Volledig scherm
De Keuken Kampioen Divisie organiseerde een groot Rocket League-toernooi voor de fans tijdens de coronacrisis. © Psyonix

Ruim 30.000 kijkers zien Excelsior gametoernooi Keuken Kampioen Divisie winnen

Afgelopen zaterdag vond het eerste Keuken Kampioen Divisie Esports Fan Tournament plaats met de game Rocket League. Tijdens deze primeur won Excelsior Rotterdam uiteindelijk in de finale met 3-1 van NAC Breda. Ruim 30.000 kijkers zagen 1500 gamers verdeeld over 400 teams deelnemen.

Nu er op de Nederlandse velden niet gevoetbald wordt vanwege de coronacrisis besloot de organisatie achter de Keuken Kampioen Divisie iets voor de fans te doen. Afgelopen zaterdag organiseerde de competitie in samenwerking met esports- en marketingbureau Gamers First een Rocket League-toernooi. De populaire game, waarbij spelers met auto’s een gigantische bal in het doel proberen te werken, werd door de organisatie geselecteerd uit alle mogelijke spellen voor een toernooi tijdens deze coronacrisis. Op basis van populariteit, toegankelijkheid en de gelijkenissen met voetbal kwam Rocket League als meest geschikte game uit de bus.

Nu de voetbalcompetitie stil ligt, was er behoefte aan vervangend entertainment. Die missie is geslaagd, als we Philip Tiekink moeten geloven. De marketing manager van de Keuken Kampioen Divisie is zeer te spreken over deze eerste editie: ,,We zijn blij verrast met de hoeveelheid teams die mee hebben gedaan aan het toernooi. Sommige clubs, zoals SC Cambuur uit Leeuwarden, hadden wel 40 aangemelde teams.”

Zinderende finale

Iedereen kon met een team meedoen aan het toernooi en verbond zich virtueel aan een Keuken Kampioen Divisie-club naar keuze. Eerst maakten deze teams onderling uit wie de beste was van hun club en vervolgens streden de beste teams per club tegen elkaar richting de finale. Die finale werd uiteindelijk met 3-1 in wedstrijden gewonnen door Excelsior dat NAC Breda versloeg. Het winnende doelpunt viel in de verlenging van de bloedstollende vierde partij.

Het toernooi werd live op Twitch en YouTube uitgezonden en trok volgens Gamers First, die de stream produceerde, ruim 30.000 unieke kijkers. De wedstrijden werden eveneens op FOX Sports uitgezonden, maar hier zijn de kijkcijfers nog niet van bekend.