VVD Statenlid Frederik Peters heeft met succes de ontwikkeling van een talentenhub voor esports in Gelderland bewerkstelligt. De provincie gaat een half miljoen euro investeren in de hub.
Volledig scherm
VVD Statenlid Frederik Peters heeft met succes de ontwikkeling van een talentenhub voor esports in Gelderland bewerkstelligt. De provincie gaat een half miljoen euro investeren in de hub. © AP

Statenlid Frederik Peters: ‘Of esports een sport is? Die fase zijn we voorbij’

De provincie Gelderland wil een half miljoen euro investeren in een talentenhub voor esporters. Het voorstel kwam uit de hoge hoed van de fractievoorzitter van de VVD in Gelderland, Frederik Peters. Volgens hem zit er veel onbenutte potentie in esports, en is de link tussen sport en esports makkelijk te leggen.

 1. Bedrijf opgedoekt dat voor 750 miljoen dollar aan valsspeelsoftware verkocht

  Bedrijf opgedoekt dat voor 750 miljoen dollar aan valsspeel­soft­wa­re verkocht

  De Chinese politie heeft in samenwerking met het Chinese telecombedrijf Tencent een bedrijf dat valsspeelsoftware verkocht opgedoekt. De software, in de gamingwereld vaak cheats genoemd, gaf kopers een oneerlijk voordeel in een flink aantal verschillende online multiplayer-spellen. Volgens de Chinese politie is dit de grootste vangst ooit van dit soort software en had het bedrijf voor meer dan 750 miljoen dollar aan cheats verkocht.
 1. Ten Hag: 'Kansen gecreëerd, maar niet benut'
  Play

  Ten Hag: 'Kansen gecreëerd, maar niet benut'

 2. Interview Bazoer: 'Ik win zó graag, soms vergeet ik mezelf'
  Play

  Interview Bazoer: 'Ik win zó graag, soms vergeet ik mezelf'