VVD Statenlid Frederik Peters heeft met succes de ontwikkeling van een talentenhub voor esports in Gelderland bewerkstelligt. De provincie gaat een half miljoen euro investeren in de hub.
Volledig scherm
VVD Statenlid Frederik Peters heeft met succes de ontwikkeling van een talentenhub voor esports in Gelderland bewerkstelligt. De provincie gaat een half miljoen euro investeren in de hub. © AP

Statenlid Frederik Peters: ‘Of esports een sport is? Die fase zijn we voorbij’

De provincie Gelderland wil een half miljoen euro investeren in een talentenhub voor esporters. Het voorstel kwam uit de hoge hoed van de fractievoorzitter van de VVD in Gelderland, Frederik Peters. Volgens hem zit er veel onbenutte potentie in esports, en is de link tussen sport en esports makkelijk te leggen.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
    4

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?