MAD Lions heeft voor opschudding gezorgd in de play-offs van de LEC door G2 Esports te verslaan.
Volledig scherm
MAD Lions heeft voor opschudding gezorgd in de play-offs van de LEC door G2 Esports te verslaan. © Riot Games

Uitschakeling Nederlanders en blamage G2 Esports in play-offs Europese League of Legends-competitie

LECRegerend kampioen G2 Esports heeft een flinke flater geslagen tijdens de play-offs in de League of Legends-competitie (LEC) afgelopen weekend. De koploper koos zelf MAD Lions als tegenstander maar ging verrassend onderuit. De enige overgebleven Nederlanders werden zondag uitgeschakeld.

Doordat G2 Esports bovenaan de ranglijst eindigde in het reguliere seizoen mocht de titelverdediger zelf kiezen of zij het tegen MAD Lions of Origen op gingen nemen. G2 koos MAD Lions, dat in de reguliere competitie vierde was geëindigd, en niet het op de derde plaats geëindigde Origen, maar kreeg het deksel op de neus. Na vijf ontzettend spannende wedstrijden was MAD Lions de verrassende winnaar en moet G2 Esports nog flink bijschakelen om hun titel in de finale te verdedigen.

G2's aartsrivaal Fnatic rekende in vier wedstrijden (3-1) af met Origen. De eerste twee partijen waren enorm eenzijdig in het voordeel van Fnatic, maar Origen wist de derde wedstrijd te winnen en had zelfs een tijd de leiding in de vierde pot. Toch wist Fnatic de vierde wedstrijd naar zich toe te trekken en won zo de confrontatie. In de volgende ronde wacht nu MAD Lions, waarbij de winnaar van dat duel direct naar de grote finale gaat.

Nederlanders ten onder

In de derde play-offwedstrijd, die zondag werd gespeeld, werden de laatste Nederlanders van het toernooi uitgeschakeld. Fabian ‘Febiven’ Diepstraten en Dan ‘Dan Dan’ Le Compte speelden namens Misfits tegen Rogue. De eerste wedstrijd wisten zij nog te winnen, maar daarna trok Rogue de wedstrijd naar zich toe en won dat team met 3-1. Misfits is daarmee definitief uitgeschakeld voor de Europese titel dit seizoen.

Uitslagen LEC play-offs

G2 Esports - MAD Lions 2-3
Fnatic - Origen 3-1
Misfits - Rogue 1-3