-
indebuurt.nl
Horecazaak verdwenen uit de Lange Hezelstraat: dit is er aan de hand
‘Bedankt voor alle mooie momenten’, staat handgeschreven op een A4’tje op de deur van het museale pand in de Lange Hezelstraat. De Yoghurt Barn is permanent verdwenen uit de populaire Nijmeegse winkelsteeg. Wat is er gebeurd?Nijmegen -
indebuurt.nl
Fiesta Mexicana! Taco Mundo in Nijmegen is geopend: 'De eerste dag was spannend'
Liefhebber van Mexicaanse burrito’s, taco’s en quesedilla’s? Dan heb je geluk. Max Lamers (27) opende kortgeleden een Nijmeegs filiaal van Mexicaanse restaurantketen Taco Mundo. Hij vertelt erover.Nijmegen -
PREMIUMcolumn1
Zijn prinselijke voorkomen schiet dagelijks raak bij vele mensen
Het meisje veert even op als ik binnen kom. Ze zit op een bank langs de muur in het lunchzaakje in de stad. Ze werkt hier, zie ik aan haar werkkleding. Het gesprek dat ze via Facetime heeft, beëindigt ze abrupt. Niet dat ik die reactie veroorzaak, dat doet de hond.Tiel -
Koken met Marie: Wortelrepen met banaan en havermout
Deze repen zijn een voedzame snack. Gebruik bananen die echt overrijp zijn, dat maakt de repen lekker zoet.Tiel -
PREMIUM8
De uitleg van concepten in de horeca schiet volledig door; de kok kookt en ik eet lijkt me voldoende
Goedenavond, zegt de bediening vrolijk aan tafel. Ze schenkt een glas wijn in. Of we ook water bij het eten willen? Ja, goed idee. Maar gewoon een karaf vullen zit er niet in.Tiel
-
indebuurt.nl
Vette hap in Nijmegen: dit is het verschil tussen een snackbar en cafetaria
Kan jij ook zo genieten van een frietje met een lekkere snack van de snackbar? Of ligt een cafetaria dichter bij jou in de buurt voor een vette hap? Je kan in Nijmegen op veel plekken gefrituurde snacks halen, maar wat is eigenlijk het verschil tussen een snackbar en een cafetaria?Nijmegen -
indebuurt.nl
Week Zonder Vlees: 10 x lekker vega(n) eten in Nijmegen bestel je hier
Zelfs als je een biefstukje op zijn tijd wel kan waarderen, is het soms een lekkere afwisseling om eens een vegetarische maaltijd te bestellen. Daarnaast is het van 6 tot en met 12 maart ook nog eens de Nationale Week Zonder Vlees! Dit zijn tien restaurants in Nijmegen met heerlijk vegetarisch en veganistisch eten.Nijmegen -
PREMIUM4
Bij Frietboutique is het prima snacken, maar de Belgische patatervaring is het nog niet
Frietboutique Ivory in Nijmegen serveert snackklassiekers met wel negen verschillende mayo’s. Het is geen snackbar, maar meer een luxe beleving van een frietje eten.Nijmegen
-
PREMIUM
Varken Elsje ligt er geen minuut wakker van, maar een mening over haar heeft iedereen
,,Mag ik het varken aaien?” Het varken uit vooral veel dwingende geluiden die zoiets betekenen als: schiet op met die bak met brood. Aaien door een peuter lijkt me op dit moment geen goed idee.Tiel -
Koken met Marie: Preisoep met zoete aardappel en kerrie
Deze preisoep is romig zacht van smaak. De aardappel geeft – naast een zachte, zoete smaak – een mooie kleur aan de soep. Eet deze soep eens als maaltijdsoep met een stevig brood en een salade erbij.Tiel -
indebuurt.nl
Nick en Merel testen Nijmeegse esma's op Instagram: 'We worden het drankje nooit zat'
Het zal je vast niet ontgaan zijn: de espresso martini, ook wel esma genoemd, is hot! Je kunt het tegenwoordig in bijna iedere Nijmeegse horecazaak bestellen. Welke de beste heeft? Het Nijmeegse stel Nick van de Laar (25) en Merel Lentink (22) recenseren de cocktails op het Instagramaccount @esmasvannijmegen.Nijmegen -
Koken met Marie
Koken met Marie | Boerenkoolpesto
Pesto wordt vaak gemaakt van basilicum, maar er zijn heel veel bladgroenten waar je pesto van kunt maken. Probeer deze winterse variant bijvoorbeeld eens. Pesto van knapperig verse boerenkoolbladeren heeft, in combinatie met citroen, een mooie volle smaak.Tiel -
PREMIUM22
Ganzenlever blijft op de kaart ondanks groeiend protest: ‘We koken wel het hele alfabet’
Dierenactivisten staan met spandoeken voor restaurants, die foie gras op het menu hebben staan. De delicatesse is omstreden en op een aantal plekken in de wereld zelfs verboden. Maar de sjiekere restaurants hebben moeite om te stoppen met ganzenlever. Waarom? ,,De gasten vragen ernaar.”Nijmegen
-
PREMIUM
Van 2 euro tot 3,50: zoveel betaal je voor een biertje tijdens carnaval in Brabant
De hamvraag voor veel carnavalsvierders: hoeveel cash geld neem ik mee voor een middag of avond hossen? Vasthouden aan hetzelfde budget van vorig jaar zal een lastige klus zijn. Zo’n beetje alles is fors duurder geworden, ook alcoholische versnaperingen. Handig om te weten: hoeveel betaal je voor een biertje in verschillende gemeenten in Brabant?'s-Hertogenbosch -
PREMIUM
Zo houdt Mexicaans restaurant San Juan het al 25 jaar vol in Den Bosch: ‘Gewoon wat lekkers op tafel’
DEN BOSCH - Restaurant San Juan zorgt al 25 jaar voor een Mexicaans tintje in de Bossche Kerkstraat, in een stad waar heel wat horecazaken komen en gaan. ,,Volgens mij zijn er weinig restaurants in de Bossche binnenstad die dat bereiken met dezelfde eigenaar.” -
Frietenbakkers niet schuldig aan overgewicht, zeggen ze zelf: ‘90 procent van calorieën komt uit supermarkt’
ProFri, de vakvereniging voor frituurders, zegt het probleem van overgewicht in ons land in te willen dammen. Maar daarbij wijzen ze vooral naar de supermarkten, die zouden in de ogen van frietbakkers te veel ‘goedkope snacks’ aan jongeren aanbieden. -
Komt het Smakenrad weer naar Den Bosch toe? ‘Als het aan ons ligt wel’
DEN BOSCH - De hele maand mei en het liefst nog tot in juni. Als het aan Bram Verleg ligt, draait zijn Smakenrad dan bij het Sportiom aan de Victorialaan in Den Bosch weer als vanouds. De vergunningsaanvraag is in ieder geval de deur uit.
-
PREMIUM4
Bruine, zachte bananen niet meer lekker? Onzin, deze fabriek in Geldermalsen maakt er brood van
Een banaan moet geel zijn, krom en niet te zacht. Consumenten eten alleen perfecte bananen. Door die hoge eisen belanden miljoenen bananen op de afvalberg. The Banana Factory opent deze week in Geldermalsen en maakt van deze afgekeurde bananenbrood en -donuts. -
indebuurt.nl
Noodles slurpen maar! Eerste noodlebar van Den Bosch is geopend
Er is een nieuw streetfoodrestaurant geopend in Den Bosch; namelijk de allereerste noodlebar van de stad. Kunnen we eindelijk ook in Den Bosch dit comfortfood verorberen! -
PREMIUM3
‘Samen wijn beleven’ is hier de slogan. Best tenenkrommend, maar de wijnkaart is ongelofelijk
De bewoners van Nijmegen-Oost moeten er aan wennen. Hun muziekcafé Trianon bestaat niet meer en nu is daar Buskens. Best anders, maar zeker een lekkere plek om uit te gaan.
-
PREMIUM
Lunchcafé Le Figaro staat te koop: ‘Niet alleen een pak melk heeft een houdbaarheidsdatum’
DEN BOSCH - Wie ooit droomde van een eigen lunchcafé op de stoep van station Den Bosch moet snel zijn. Sinds kort staat Le Figaro te koop. De houdbaarheidsdatum van de eigenaar begint volgens hemzelf te verstrijken. -
PREMIUM2
Het lunchroomgevoel verdwijnt met de gerechtjes en wijnen die de kok je voorzet
WIJCHEN - Document 12 in Wijchen veroverde vlot een plek in de Lekker500, Gault & Millau gids en de Michelingids. Tegenover het kasteel kan je tosti’s eten maar ook een culinair menu. -
PREMIUM
‘Restaurantstraat’ Kelfkensbos krijgt er een tapasbar bij: Nelis wordt Tres Tintas
NIJMEGEN - Borrelen en tapas eten in Spaanse sferen: aan het Kelfkensbos in Nijmegen opent deze week een nieuw tapasrestaurant. Dat komt op de plek van restaurant Nelis, dat ermee stopt. Het is opnieuw een verandering in de culinaire straat in hartje Nijmegen. -
indebuurt
Soufiane maakt bonbons met bijzondere smaken: 'De populairste heeft een leuk verhaal'
Arganolie uit Marokko, yuzu uit Japan en vanille uit Madagascar: Soufiane Mourabit (27) verwerkt deze verfijnde smaken van bijzondere komaf in zijn luxe bonbons. Sinds een maand verkoopt hij deze in zijn zaak in Nijmegen. “De smaken bedenk ik op gevoel.”
-
PREMIUM
Heerlijk binnenwaaien bij warme kroeg Fort Vuren voor een borrel of een glas mysterieus Drie Mutsen bier
Even binnen komen waaien heeft vandaag een wel heel letterlijke betekenis, met windkracht 7 waaien we over de toegangsbrug naar restaurant de Fortwachterij, naast een oud fort. Een indrukwekkend stukje Hollandse Waterlinie én Unesco Werelderfgoed aan de Waaldijk in het West Betuwse Vuren. ,,We zijn nu echt één van de mooiste forten van het land!’’ -
PREMIUM6
Emile van der Staak heeft het beste groenterestaurant van de wereld: ‘Mijn missie is nog niet volbracht’
Het is het tijdperk van chef-patron Emile van der Staak. Na jaren ploeteren en onbegrip voor zijn ‘rare idee’ kwam dit jaar de grote erkenning met twee Michelinsterren. Op de fiets, tijdens een tocht naar voedselbos Ketelbroek, vertelt hij over zijn levenswerk. Zijn missie is nog niet volbracht. -
PREMIUM
Het begon als een studieopdracht, nu heeft Jamie (22) een eigen winkeltje in Herwijnen: ‘Boerderijvlees is in trek’
Een opdracht voor haar opleiding mondde voor Jamie van Zandwijk (22) uit Herwijnen uit in een echt bedrijf. Ze is begonnen aan de Achterweg 67 een winkeltje met de verkoop van boerderijvlees, onder de naam Jamie’s Vlees. -
Polonaise in aantocht bij Kerstproeverij Vincentiusvereniging
DEN BOSCH - De Kerstproeverij van de Vincentiusvereniging, het is een begrip in Den Bosch. De happening, speciaal bedoeld voor Bosschenaren met een smalle beurs, staat op donderdag 15 december op de agenda bij Maaspoort Sports & Events.