-
Creatieve studenten gaan voor goud tijdens een avondje entertainment én culinaire hoogstandjes
Volgende week krijgen zo’n 300 studenten het podium dat ze verdienen: de ambiance van Musis in Arnhem. ‘Golden Muse’ is de titel van alweer de tiende Dinnershow Goud.Wageningen -
PREMIUMcolumn1
Zijn prinselijke voorkomen schiet dagelijks raak bij vele mensen
Het meisje veert even op als ik binnen kom. Ze zit op een bank langs de muur in het lunchzaakje in de stad. Ze werkt hier, zie ik aan haar werkkleding. Het gesprek dat ze via Facetime heeft, beëindigt ze abrupt. Niet dat ik die reactie veroorzaak, dat doet de hond.Renswoude, Rhenen -
Koken met Marie: Wortelrepen met banaan en havermout
Deze repen zijn een voedzame snack. Gebruik bananen die echt overrijp zijn, dat maakt de repen lekker zoet.Renswoude, Rhenen -
PREMIUM8
De uitleg van concepten in de horeca schiet volledig door; de kok kookt en ik eet lijkt me voldoende
Goedenavond, zegt de bediening vrolijk aan tafel. Ze schenkt een glas wijn in. Of we ook water bij het eten willen? Ja, goed idee. Maar gewoon een karaf vullen zit er niet in.Renswoude, Rhenen -
indebuurt.nl
Eerst ontsnappen uit een virtuele escape room en dan borrelen: hier in Ede op Enka kan het
Leuk nieuws voor (fanatieke) Edenaren: binnenkort openen een virtuele escape room én een nieuwe horecazaak de deuren in de buurt Op Enka. Hier lees je er meer over.Ede
-
PREMIUM
Varken Elsje ligt er geen minuut wakker van, maar een mening over haar heeft iedereen
,,Mag ik het varken aaien?” Het varken uit vooral veel dwingende geluiden die zoiets betekenen als: schiet op met die bak met brood. Aaien door een peuter lijkt me op dit moment geen goed idee.Renswoude, Rhenen -
PREMIUM8
Partij voor de Dieren hekelt subsidie aan restaurants met foie gras op het menu
De Partij voor de Dieren wil dat de provincie Gelderland geen subsidie meer verstrekt aan restaurants die foie gras serveren. Zo zou geen geld moeten gaan naar de campagne Wild eten in de Achterhoek zolang het omstreden product op de kaart staat.Wageningen -
Koken met Marie: Preisoep met zoete aardappel en kerrie
Deze preisoep is romig zacht van smaak. De aardappel geeft – naast een zachte, zoete smaak – een mooie kleur aan de soep. Eet deze soep eens als maaltijdsoep met een stevig brood en een salade erbij.Renswoude, Rhenen
-
Koken met Marie
Koken met Marie | Boerenkoolpesto
Pesto wordt vaak gemaakt van basilicum, maar er zijn heel veel bladgroenten waar je pesto van kunt maken. Probeer deze winterse variant bijvoorbeeld eens. Pesto van knapperig verse boerenkoolbladeren heeft, in combinatie met citroen, een mooie volle smaak.Renswoude, Rhenen -
indebuurt.nl
Dit zijn de beste Utrechtse restaurants volgens Gault&Millau (2023)
Waar in Utrecht kun je het lekkerst eten? Dat onderzochten de juryleden van de restaurantgids Gault&Millau. Hun conclusie: bij 39 restaurants in de stad zit je goed. Heel goed. Zij staan allemaal in de nieuwe gids van Gault&Millau, die maandag 13 februari werd gepresenteerd.Utrecht -
PREMIUMGOUDEN POLLEPEL
Restaurant Groenland in Driebergen is een smaakmaker van topklasse (en het toetje krijgt een 10)
Driebergen, dinsdagavond. Met drie man in de keuken, twee dames in de bediening en vijf bezette tafeltjes leert een snelle rekensom: hier wordt amper iets verdiend. Het siert Niels Oosthoek om zijn Groenland ook op deze avond te openen.Driebergen -
indebuurt.nl
Chocolademerk Coco & Sebas neemt Leonidas op Utrecht Centraal over
Misschien wist je al dat chocoladewinkel Leonidas de deuren sluit op Utrecht Centraal. Was je daardoor bang dat je jouw choco-cravings niet meer kon bevredigen, geen paniek! Het Brabantse chocolademerk Coco & Sebas vestigt zich in de Leonidas-winkel op Utrecht Centraal. -
PREMIUMGouden Pollepel
De Brouwerij morst punten met flauwe kippenpoten, maar het dessert trekt alle smaakregisters open
Arco Prijn sierde deze pagina eerder. En met recht. Hij scoorde met ‘zijn’ Huis de Wiers in Vreeswijk een 8,9 in het Pollepel-klassement van 2017; goed voor goud. Zes jaar later morst Prijn punten in Vleuten, tijdens onze beproeving van De Brouwerij.
-
Tapasbar El Mundo sluit zondag na 43 jaar voorgoed haar deuren (en afscheid inplannen kan al niet meer)
Het is al lang een van de populairste restaurants in Utrecht: tapasbar El Mundo. Aan het eind van de week sluit het restaurant aan de Voorstraat na 43 jaar haar deuren. Het tekort aan personeel is de druppel die de emmer deed overlopen. ,,Het is tijd voor iets nieuws.” -
PREMIUMgouden pollepel
’t Zusje in Veenendaal toont zich een allemansvriendin, maar niet door de appelcake
Van der Valk en McDonald’s wisten eens de toon te zetten met hun horecaketens. Ze kregen vele navolgers in het restaurantwezen, van Loetje tot Vapiano. In 2009 voegde Peter Smits zich bij deze ondernemers met ’t Zusje. Inmiddels staat zijn teller op 33. -
PREMIUM
Zahia (43) ‘vergat’ heftige heimwee door haar eigen cateringbedrijf: ‘Duizend hapjes? Geen probleem’
Als Zahia Hamad (43) vrolijk is, proef je dat aan haar maaltijden. Daar is de uit Palestina afkomstige Utrechtse heilig van overtuigd. Waar ze jaren terug werd verteerd door heimwee, heeft ze dankzij haar eigen cateringbedrijf haar draai gevonden in de Domstad. ,,Ik voel geen heimwee als ik kook.’’ -
PREMIUMGouden Pollepel
Al bij het voorgerecht staat restaurant Koenraad met 2-0 voor, maar niet elke vis blijft overeind
Eten op de Voorstraat in Utrecht? Dat wordt iene miene mutte, want de keuze is er reuze. Het lot bepaalde: nummer 14. En zo belandde ik dit keer bij Koenraad, een sterspeler in de stad. Zou 14 dan toch een geluksnummer zijn? Nee, puur toeval, maar da’s dus logisch.
-
Croquetten Boutique in Utrecht stopt ermee (maar nu nog niet): ‘We blijven voorlopig nog even open’
De Croquetten Boutique in de Bakkerstraat sluit op enige termijn haar deuren. Eigenaren Désirée Stroes en Brian Steevens hebben besloten om met de zaak te stoppen. ,,Maar lieve klanten, wees gerust! We zijn nog niet weg. Eerst moet zich een nieuwe ondernemer voor de locatie melden.” -
Antipasti, kazen en wijnen: Italiaans restaurant Bar Basta opent binnenkort in Drieharingstraat in Utrecht
Burrata met tomaat, vitello tonnato of gewoon een lekkere kaas: deze gerechten zijn binnenkort te bestellen in de Drieharingstraat in Utrecht. Daar opent het traditionele Italiaanse restaurant Bar Basta in februari zijn deuren. -
Omstreden Waku Waku al maanden dicht, nu komt er een nieuw restaurant in pand aan het Vredenburg
Het pand van het omstreden restaurant Waku Waku in de binnenstad van Utrecht heeft een nieuwe huurder. In de loop van volgend jaar opent het Indiase restaurant Anjappar zijn deuren.
-
PREMIUMOver de Tong
Deze gasterij in Garderen is een huiselijke en warme plek in deze koude dagen
Al jaren maken generaties Schaafsma’s Gasterij Zondag in Garderen tot een waar familiebedrijf. Moeder en gastvrouw, vader en chef, dochter aan de koude kant, zoon en manager, zelfs opa en oma werken soms nog mee op de achtergrond. Veel authentieke details zijn behouden, maar worden wel omsloten met een modern jasje. De sfeer is huiselijk, familiair en gezellig. -
PREMIUMgouden pollepel
Tongtwisters bij Grieks restaurant Oli Mazí, maar over de smaak geen strijd: ‘Ronduit heerlijk!’
Je hebt barbaren die het Griekse kookboek als een Italiaans hoofdstuk beschouwen. Van die types die de tzatziki dansen en de sirtaki dippen. Foei! Zij moesten eens weten waar die gelaarsde buur zijn inspiratie voor de pizza en lasagne vandaan haalde. Oli Mazí in Utrecht (w)eet het. -
PREMIUM
Gonda en Ewoud trouwden tussen de kebabbroodjes in Utrecht (en dát terwijl ze er niet per se weg van zijn)
Een huwelijk tussen de kebabbroodjes. Als alle trouwlocaties vol zitten of ongeschikt zijn en je kunt niet langer wachten, waarom niet? Gonda Verhagen trouwde afgelopen zaterdag bij Karma Kebab in Utrecht met haar Ewoud Bloemendal. -
PREMIUMDE GOUDEN POLLEPEL
In naam van Oranje, open die mond! Bij Brasserie 1560 wordt het állerlekkerste tot het laatst bewaard
IJsselstein. Stad van voetballer Cor Adelaar, stenenfluisteraar Lieke van Lexmond en politica Nicki Pouw. Hun namen verbleken bij die van Willem van Oranje. Vanavond zit ik op zijn stoel en aan zijn tafel bij Brasserie 1560. Nou ja, bij wijze van spreken.