-
PREMIUMcolumn10
Gaan zitten aan een lege tafel mag niet en iets bestellen kan ook niet
West Betuwe -
PREMIUM
Angel is de nieuwe eigenaar van Leerdams restaurant Posthuys: ‘De Chinese keuken is juist hoogstaand’
De Chinese keuken ligt onder vuur. Babi pangang en foe yong hai zijn op zijn retour en het is een hele rompslomp om traditionele Chinese koks in te vliegen. Maar de keuken is juist hoogstaand met een wonderlijke combinatie van ingrediënten en bereidingswijzen, meent Angel Chen. Sinds kort laat ze Leerdam kennismaken met Aziatische fusion-gerechten in de keuken van het Posthuys.Leerdam -
Vijfde editie van het Gorcums Bierfestival in Natuurcentrum Gorinchem
Dieren en bieren: vooral om het laatste draait het op het Gorcums Bierfestival in het natuurcentrum in Gorinchem. Brouwerijen laten je op 25 juni kennismaken met hun nieuwste brouwsels, onder het genot van muziek en een hapje uit de foodtruck.Gorinchem -
PREMIUM
Meerdaagse Indische markt in de Gorcumse binnenstad: ‘Elkaar ontmoeten en lekker eten’
Ze rekenen stiekem op zo’n 40.000 bezoekers voor hun evenement, veel meer dan wat de eerste editie van de Pasar Malam Gorinchem trok. ,,We weten uit ervaring dat hele families en vriendengroepen elkaar hier zullen ontmoeten. En dat is precies waar het allemaal om draait: genieten van elkaars gezelschap en lekker eten.’’Gorinchem -
PREMIUMcolumn ellen willems
Biertje onder de terrasverwarmer duurder, wie kiest voor een dekentje krijgt korting
Of de terrasverwarmer aan kan? In de buitenlucht, die rond de 8 graden is op dit moment, een heater aanzetten zodat je toch buiten kan zitten, klinkt als comfortabel. Voor mij echter niet meer, sinds ik weet dat een terrasverwarmer op propaangas evenveel kooldioxide uitstoot als een hard rijdende vrachtwagen.West Betuwe
-
PREMIUM
Van het gas af en opnieuw leren koken op inductie: ‘Blijf in de buurt, want het gaat veel sneller’
Gorinchem -
Wat in de supermarkt overblijft, serveert Natuurcentrum Gorinchem
Natuurcentrum Gorinchem heeft iets nieuws: de overschotel. Initiatiefnemer Sophie de Hart legt uit wat dit is en voor wie de schotels zijn bedoeld.Gorinchem -
PREMIUMDE GOUDEN POLLEPEL
Bij brasserie Streek in Culemborg is de bruisende gastvrouw beter dan het eten
Op Instagram prijkt nog altijd het proficiat van Jonnie Boer. ’s Lands beste kok wenste Jordi Kerkdijk in 2021 succes met de start van zijn eigen brasserie Streek in Culemborg. Gaat hij ook voor drie sterren? Nee, ‘gewoon lekker goed vreten’ op z’n Boers.Culemborg
-
Column Ellen Willems2
Ik verstop eten achter de keukenrol en de schoonmaakemmers
Tiel, Culemborg -
PREMIUMcolumn1
Zijn prinselijke voorkomen schiet dagelijks raak bij vele mensen
Het meisje veert even op als ik binnen kom. Ze zit op een bank langs de muur in het lunchzaakje in de stad. Ze werkt hier, zie ik aan haar werkkleding. Het gesprek dat ze via Facetime heeft, beëindigt ze abrupt. Niet dat ik die reactie veroorzaak, dat doet de hond.West Betuwe -
Koken met Marie: Wortelrepen met banaan en havermout
Deze repen zijn een voedzame snack. Gebruik bananen die echt overrijp zijn, dat maakt de repen lekker zoet.West Betuwe -
PREMIUM8
De uitleg van concepten in de horeca schiet volledig door; de kok kookt en ik eet lijkt me voldoende
Goedenavond, zegt de bediening vrolijk aan tafel. Ze schenkt een glas wijn in. Of we ook water bij het eten willen? Ja, goed idee. Maar gewoon een karaf vullen zit er niet in.West Betuwe -
PREMIUM
Varken Elsje ligt er geen minuut wakker van, maar een mening over haar heeft iedereen
,,Mag ik het varken aaien?” Het varken uit vooral veel dwingende geluiden die zoiets betekenen als: schiet op met die bak met brood. Aaien door een peuter lijkt me op dit moment geen goed idee.West Betuwe
-
Koken met Marie: Preisoep met zoete aardappel en kerrie
West Betuwe -
PREMIUMOVER DE TONG
Uiteten als in de grote stad, maar dan in Streefkerk: ‘Sushi, cocktails, boutique hotel én dansende lampen’
In de verte is het gebouw goed te zien, in de donkerte schitteren de letters op de gevel: ‘Heeren aan de Haven’. We parkeren op een landtong, waarbij aan de ene kant de Lek kabbelt en de andere kant de jachthaven van Streefkerk golft. Een prachtige en natuurrijke omgeving, zelfs in de duisternis. ,,We hebben met dit concept de stad naar Streefkerk gehaald.’’Gorinchem -
Koken met Marie
Koken met Marie | Boerenkoolpesto
Pesto wordt vaak gemaakt van basilicum, maar er zijn heel veel bladgroenten waar je pesto van kunt maken. Probeer deze winterse variant bijvoorbeeld eens. Pesto van knapperig verse boerenkoolbladeren heeft, in combinatie met citroen, een mooie volle smaak.West Betuwe -
PREMIUMOVER DE TONG
Mini-barbecue, wandelend kaasplateau en vuurwerk: bij brasserie bar Stein doen ze het net even anders
Deze editie een primeur: Over de tong en over het kussen; dineren én slapen. Er is op voorhand al veel over geschreven en ook nu de officiële opening in april nadert maakt de komst van het nieuwe Van der Valk hotel in Gorinchem de tongen los. We nemen de proef op de som. Een hotel, wellness, casino, live cooking, bioscoop, restaurant Loev, zelfs een sportsbar... én high end brasserie bar Stein.Gorinchem -
PREMIUM
Van 2 euro tot 3,50: zoveel betaal je voor een biertje tijdens carnaval in Brabant
De hamvraag voor veel carnavalsvierders: hoeveel cash geld neem ik mee voor een middag of avond hossen? Vasthouden aan hetzelfde budget van vorig jaar zal een lastige klus zijn. Zo’n beetje alles is fors duurder geworden, ook alcoholische versnaperingen. Handig om te weten: hoeveel betaal je voor een biertje in verschillende gemeenten in Brabant?'s-Hertogenbosch, Zaltbommel
-
PREMIUM4
Bruine, zachte bananen niet meer lekker? Onzin, deze fabriek in Geldermalsen maakt er brood van
-
PREMIUM
Zo houdt Mexicaans restaurant San Juan het al 25 jaar vol in Den Bosch: ‘Gewoon wat lekkers op tafel’
DEN BOSCH - Restaurant San Juan zorgt al 25 jaar voor een Mexicaans tintje in de Bossche Kerkstraat, in een stad waar heel wat horecazaken komen en gaan. ,,Volgens mij zijn er weinig restaurants in de Bossche binnenstad die dat bereiken met dezelfde eigenaar.” -
PREMIUM
Niks missen dit jaar? Dit is dé ultieme carnavalsroute kriskras door Brabant
Liters bier, bijzondere tradities, honderden optochten en al evenzoveel feestjes. Niks missen met carnaval is onmogelijk. Toch proberen we het. Met deze route kriskras door Brabant beleef jij in 2023 dé ultieme carnaval.Prinsenbeek, 's-Hertogenbosch, Boxmeer, Wouwse Plantage, Roosendaal, Standdaarbuiten, Breda, Tilburg, Bergen op Zoom, Helmond, Cuijk, Oosterhout, Eindhoven -
Komt het Smakenrad weer naar Den Bosch toe? ‘Als het aan ons ligt wel’
-
PREMIUMOVER DE TONG
Geen fratsen op het bord bij Bistro Bientje in Ameide: ‘Men wordt hier blijer van herkenbare producten’
-
indebuurt.nl
Noodles slurpen maar! Eerste noodlebar van Den Bosch is geopend
Er is een nieuw streetfoodrestaurant geopend in Den Bosch; namelijk de allereerste noodlebar van de stad. Kunnen we eindelijk ook in Den Bosch dit comfortfood verorberen! -
PREMIUM
Lunchcafé Le Figaro staat te koop: ‘Niet alleen een pak melk heeft een houdbaarheidsdatum’
DEN BOSCH - Wie ooit droomde van een eigen lunchcafé op de stoep van station Den Bosch moet snel zijn. Sinds kort staat Le Figaro te koop. De houdbaarheidsdatum van de eigenaar begint volgens hemzelf te verstrijken.
-
PREMIUM
Heerlijk binnenwaaien bij warme kroeg Fort Vuren voor een borrel of een glas mysterieus Drie Mutsen bier
-
PREMIUM
Gorcumse ondernemers doen inspiratie op tijdens Spaanse vakantie: ‘Een wijnbar als geen ander’
De Gorcumse ondernemers Alicia van den Berg en Kamal Basu openen in het hart van hun eigen stad een wijnbar, WijnBoutique Gorcum. Ze deden inspiratie op tijdens een vakantie in Spanje. ,,Een hartstikke leuk zaakje waarvan we gelijk tegen elkaar zeiden: zoiets als dit missen we in Gorinchem.’’ -
PREMIUMUPDATE
Rosmalenaar maakt het Lekkerste Broodje van Nederland: ‘Kort na de zomer begonnen met de voorbereiding’
DEN BOSCH - Het smeren van een bekroond broodje kun je prima overlaten aan Rosmalenaar Roland Biermans (54). Met zijn ‘Neusje van de zalm’ won hij tijdens de Horecava 2023 in de RAI het Nederlands Kampioenschap Lekkerste Broodje. Dat deed hij voor de vierde keer. Zijn dochter Audrey (22) behoorde tot de concurrenten. -
PREMIUM
Het begon als een studieopdracht, nu heeft Jamie (22) een eigen winkeltje in Herwijnen: ‘Boerderijvlees is in trek’
-
PREMIUM
Restaurants zijn klaar voor de kerstdagen, ondanks gestegen kosten: ‘Gasten moeten er warm bij zitten’
-
Polonaise in aantocht bij Kerstproeverij Vincentiusvereniging
DEN BOSCH - De Kerstproeverij van de Vincentiusvereniging, het is een begrip in Den Bosch. De happening, speciaal bedoeld voor Bosschenaren met een smalle beurs, staat op donderdag 15 december op de agenda bij Maaspoort Sports & Events.