-
indebuurt.nl
Goedkoop ontbijten in Nijmegen: hier kun je terecht
Een goede dag, die start je met een ontbijtje van een Nijmeegse (horeca)zaak. In Nijmegen kun je naar verschillende plekken voor een lekker ontbijt. En nee, dat hoeft niet veel te kosten. Bij deze zaken ontbijt je voor een klein bedrag.Nijmegen -
PREMIUMColumn
‘En nu eet ik dat ei op dat net uit de kont van de kip kwam, best smerig’
De kip weegt ongeveer 1,5 kilogram. Ze heeft geen tanden en beweegt zich voort op twee gammele poten en fladdert wat in noodgevallen. Dat een kip dus opeens met opengesperde klauwen op je af vliegt en in je gezicht bijt is zeer onwaarschijnlijk. Toch is ze bang voor kippen.Wijchen -
indebuurt.nl
Horecazaak verdwenen uit de Lange Hezelstraat: dit is er aan de hand
‘Bedankt voor alle mooie momenten’, staat handgeschreven op een A4’tje op de deur van het museale pand in de Lange Hezelstraat. De Yoghurt Barn is permanent verdwenen uit de populaire Nijmeegse winkelsteeg. Wat is er gebeurd?Nijmegen -
De warme zomer was goed voor Nederlandse druiven: recordhoeveelheid geoogst in 2022
De Nederlandse wijnboeren hebben in 2022 een recordhoeveelheid druiven geoogst. In totaal is er 9837 hectoliter wijn geproduceerd, zo’n 30 procent meer dan een jaar eerder. De warme zomer heeft daaraan meegeholpen.Wijchen -
koken met marie
Koolrolletjes met kastanjechampignons
Deze koolrolletjes zijn een leuk bijgerecht bij een maaltijd met verschillende Aziatische gerechtjes, of als hapje bij een borrelplank. Je kunt ze koud eten, maar je kunt ze ook even opbakken. Bind de rolletjes dan met keukentouw dicht, zodat ze niet uit elkaar vallen. Bak ze in een koekenpan, met een beetje olie, aan alle kanten even aan.Beuningen
-
indebuurt.nl
Fiesta Mexicana! Taco Mundo in Nijmegen is geopend: 'De eerste dag was spannend'
Liefhebber van Mexicaanse burrito’s, taco’s en quesedilla’s? Dan heb je geluk. Max Lamers (27) opende kortgeleden een Nijmeegs filiaal van Mexicaanse restaurantketen Taco Mundo. Hij vertelt erover.Nijmegen -
Koken met Marie
Wortelsoep met sinaasappel en verse gember
Deze soep is fris en verrassend door de geraspte sinaasappelschil. Gebruik bij voorkeur biologische sinaasappels en let erop alleen het oranje van de schil te raspen. Het wit smaakt bitter. Als alternatief voor de koriander kan peterselie gebruikt worden.Wijchen -
PREMIUMcolumn1
Zijn prinselijke voorkomen schiet dagelijks raak bij vele mensen
Het meisje veert even op als ik binnen kom. Ze zit op een bank langs de muur in het lunchzaakje in de stad. Ze werkt hier, zie ik aan haar werkkleding. Het gesprek dat ze via Facetime heeft, beëindigt ze abrupt. Niet dat ik die reactie veroorzaak, dat doet de hond.Wijchen
-
Koken met Marie: Wortelrepen met banaan en havermout
Deze repen zijn een voedzame snack. Gebruik bananen die echt overrijp zijn, dat maakt de repen lekker zoet.Wijchen -
PREMIUM8
De uitleg van concepten in de horeca schiet volledig door; de kok kookt en ik eet lijkt me voldoende
Goedenavond, zegt de bediening vrolijk aan tafel. Ze schenkt een glas wijn in. Of we ook water bij het eten willen? Ja, goed idee. Maar gewoon een karaf vullen zit er niet in.Wijchen -
PREMIUM
Italiaanse tapas naar hartelust bij Donato's in Ravenstein
Het historische Ravenstein langs de Maas is een bezoek meer dan waard. De pracht en praal binnen de stadspoorten, geven tijdens onze stadswandeling een indrukwekkende kijk op het cultuurhistorisch erfgoed van het vestingstadje. De stadspomp, Stellingmolen en vestingwal behoren tot de talloze bezienswaardigheden. Daar is restaurant Donato's er zeker één van.Ravenstein -
indebuurt.nl
Vette hap in Nijmegen: dit is het verschil tussen een snackbar en cafetaria
Kan jij ook zo genieten van een frietje met een lekkere snack van de snackbar? Of ligt een cafetaria dichter bij jou in de buurt voor een vette hap? Je kan in Nijmegen op veel plekken gefrituurde snacks halen, maar wat is eigenlijk het verschil tussen een snackbar en een cafetaria?Nijmegen -
indebuurt.nl
Week Zonder Vlees: 10 x lekker vega(n) eten in Nijmegen bestel je hier
Zelfs als je een biefstukje op zijn tijd wel kan waarderen, is het soms een lekkere afwisseling om eens een vegetarische maaltijd te bestellen. Daarnaast is het van 6 tot en met 12 maart ook nog eens de Nationale Week Zonder Vlees! Dit zijn tien restaurants in Nijmegen met heerlijk vegetarisch en veganistisch eten.Nijmegen
-
PREMIUM4
Bij Frietboutique is het prima snacken, maar de Belgische patatervaring is het nog niet
Frietboutique Ivory in Nijmegen serveert snackklassiekers met wel negen verschillende mayo’s. Het is geen snackbar, maar meer een luxe beleving van een frietje eten.Nijmegen -
PREMIUM
Varken Elsje ligt er geen minuut wakker van, maar een mening over haar heeft iedereen
,,Mag ik het varken aaien?” Het varken uit vooral veel dwingende geluiden die zoiets betekenen als: schiet op met die bak met brood. Aaien door een peuter lijkt me op dit moment geen goed idee.Wijchen -
Koken met Marie: Preisoep met zoete aardappel en kerrie
Deze preisoep is romig zacht van smaak. De aardappel geeft – naast een zachte, zoete smaak – een mooie kleur aan de soep. Eet deze soep eens als maaltijdsoep met een stevig brood en een salade erbij.Wijchen -
PREMIUM
Stadsbrasserie Marie opent 2 maart in pand De Groene Engel: ‘Alles tussen saté en zeetong’
OSS - Op 2 maart worden er de eerste gerechten gereserveerd. Want dan opent Stadsbrasserie Marie in De Groene Engel. ,,Het is een geweldige locatie, in een van de mooiste panden van Oss.”Oss
-
indebuurt.nl
Nick en Merel testen Nijmeegse esma's op Instagram: 'We worden het drankje nooit zat'
Het zal je vast niet ontgaan zijn: de espresso martini, ook wel esma genoemd, is hot! Je kunt het tegenwoordig in bijna iedere Nijmeegse horecazaak bestellen. Welke de beste heeft? Het Nijmeegse stel Nick van de Laar (25) en Merel Lentink (22) recenseren de cocktails op het Instagramaccount @esmasvannijmegen.Nijmegen -
Koken met Marie
Koken met Marie | Boerenkoolpesto
Pesto wordt vaak gemaakt van basilicum, maar er zijn heel veel bladgroenten waar je pesto van kunt maken. Probeer deze winterse variant bijvoorbeeld eens. Pesto van knapperig verse boerenkoolbladeren heeft, in combinatie met citroen, een mooie volle smaak.Wijchen -
PREMIUM22
Ganzenlever blijft op de kaart ondanks groeiend protest: ‘We koken wel het hele alfabet’
Dierenactivisten staan met spandoeken voor restaurants, die foie gras op het menu hebben staan. De delicatesse is omstreden en op een aantal plekken in de wereld zelfs verboden. Maar de sjiekere restaurants hebben moeite om te stoppen met ganzenlever. Waarom? ,,De gasten vragen ernaar.”Nijmegen
-
PREMIUM2
Ik was niet eerder in Deest, maar voor dit restaurant ga ik redenen verzinnen om erheen te rijden en aan te schuiven
Deest, in het land van Maas en Waal, heeft een Italiaan, vernoemd naar oma. Met die zalige gebakken aardappels in plaats van frieten en eigengemaakt pastadeeg. Wat een fijne vondst. -
Frietenbakkers niet schuldig aan overgewicht, zeggen ze zelf: ‘90 procent van calorieën komt uit supermarkt’
ProFri, de vakvereniging voor frituurders, zegt het probleem van overgewicht in ons land in te willen dammen. Maar daarbij wijzen ze vooral naar de supermarkten, die zouden in de ogen van frietbakkers te veel ‘goedkope snacks’ aan jongeren aanbieden. -
PREMIUM3
‘Samen wijn beleven’ is hier de slogan. Best tenenkrommend, maar de wijnkaart is ongelofelijk
De bewoners van Nijmegen-Oost moeten er aan wennen. Hun muziekcafé Trianon bestaat niet meer en nu is daar Buskens. Best anders, maar zeker een lekkere plek om uit te gaan. -
PREMIUM2
Het lunchroomgevoel verdwijnt met de gerechtjes en wijnen die de kok je voorzet
WIJCHEN - Document 12 in Wijchen veroverde vlot een plek in de Lekker500, Gault & Millau gids en de Michelingids. Tegenover het kasteel kan je tosti’s eten maar ook een culinair menu.
-
PREMIUM
‘Restaurantstraat’ Kelfkensbos krijgt er een tapasbar bij: Nelis wordt Tres Tintas
NIJMEGEN - Borrelen en tapas eten in Spaanse sferen: aan het Kelfkensbos in Nijmegen opent deze week een nieuw tapasrestaurant. Dat komt op de plek van restaurant Nelis, dat ermee stopt. Het is opnieuw een verandering in de culinaire straat in hartje Nijmegen. -
PREMIUM
Woerden krijgt eigen ‘Vlaggetjesdag’: nieuw seizoen feestelijk ingeluid met Nationale Graskaasdag
Woerden krijgt in navolging van Scheveningen zijn eigen variant van Vlaggetjesdag. Daarbij gaat het niet om de landelijke start van de verkoop van nieuwe haring, maar van de malse graskaas. De Nationale Graskaasdag vindt voortaan elke tweede zaterdag van mei plaats. -
indebuurt
Soufiane maakt bonbons met bijzondere smaken: 'De populairste heeft een leuk verhaal'
Arganolie uit Marokko, yuzu uit Japan en vanille uit Madagascar: Soufiane Mourabit (27) verwerkt deze verfijnde smaken van bijzondere komaf in zijn luxe bonbons. Sinds een maand verkoopt hij deze in zijn zaak in Nijmegen. “De smaken bedenk ik op gevoel.” -
PREMIUM6
Emile van der Staak heeft het beste groenterestaurant van de wereld: ‘Mijn missie is nog niet volbracht’
Het is het tijdperk van chef-patron Emile van der Staak. Na jaren ploeteren en onbegrip voor zijn ‘rare idee’ kwam dit jaar de grote erkenning met twee Michelinsterren. Op de fiets, tijdens een tocht naar voedselbos Ketelbroek, vertelt hij over zijn levenswerk. Zijn missie is nog niet volbracht. -
Koelkast leeg op nieuwjaarsdag? In deze Maas en Waalse supermarkten kun je terecht
Behoefte aan een vers ontbijtje op nieuwjaarsdag? Dan kun je bij zo'n acht supermarkten in het Land van Maas en Waal terecht voor de ingrediënten. Dit zijn de locaties en openingstijden.