Volledig scherm
Threshold, begin jaren zeventig. © archief

Band Threshold heeft nooit één singletje verkocht (video)

ULFT - De derde editie van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek, een initiatief van DRU Cultuurfabriek in Ulft en Behind the Corner, sluit zaterdag af in de DRU met een reünie-optreden van de classic rockformatie Threshold.

De band met zanger Bert Heerink, (bas)gitaristen Dick en Paul Kemper en drummer Jan Mourik ontstond in 1972.

Laatste woorden
„U hoort van ons”, waren de laatste woorden van Paul Kemper tegen Willem van Kooten die de Achterhoekse band op zijn platenlabel wil hebben. Maar Threshold houdt op te bestaan in '75, zonder ook maar één single te hebben uitgebracht.

Toch verkopen zij later samen miljoenen albums: Heerink en Dick Kemper toeren met hardrockband Vandenberg door Japan en Amerika, Paul Kemper komt bij Normaal terecht. Jan Mourik verovert het oosten van het land met de OXX-band.

'Nooit de verstandigste'
Seks, drugs en rock & roll? „Thank God zijn wij er allemaal nog”, zegt Heerink (63). "Ik ben de oudste van de club, maar nooit de verstandigste geweest. Op Texel, waar we zes weken lang dagelijks speelden op popboerderij Sarasani, wist ik al mijn geld erdoor te jagen.”

Een uitgebreid verhaal met Threshold in De Gelderlander, editie Achtrerhoek, van vrijdag 25 november, als e-paper te lezen via krant.gelderlander.nl

Volledig scherm
Threshold, gefotografeerd voor een eerder reünie-optreden in 2013. Met v.l.n.r. Dick Kemper, Jan Mourik, Bert Heerink en Paul Kemper. © PR