Volledig scherm
Het echtpaar Konings wil na de nodige tegenslag dolgraag weer aan het werk. © Theo Kock

Biedt Zich Aan: 'Groentespeciaalzaak was altijd onze hobby'

In de rubriek Biedt zich Aan stellen mensen zich voor die op zoek zijn naar een baan. Dit keer: het echtpaar Konings uit Zelhem, dat jarenlang het gezicht waren van een groentespeciaalzaak.

De 57-jarige Hans Konings en zijn 52-jarige echtgenote Carla hadden winkels in Zelhem en Hengelo, maar het liep financieel mis na de verhuizing naar een ander pand in Hengelo. Ze raakten in een faillissement en in de schuldsanering. Anderhalf jaar hebben ze nog in loondienst gewerkt in 'hun' zaak in Zelhem, tot afgelopen voorjaar. Hun werkgever wilde een ander beleid voeren en daar pasten ze niet meer in, zo verwoordde het echtpaar het in een bedankadvertentie aan hun vaste klanten.

Niet stilzitten
Thuis zitten is een hard gelag voor het echtpaar, dat altijd gewend was om hard te werken. Hij wil wel in een groothandel of supermarkt werken, of iets doen in productiewerk met food. Zijn echtgenote, die vanaf haar negentiende in de verkoop werkt, (onder meer jarenlang bij een warenhuis in Gaanderen) zou het liefst een afdeling in een supermarkt leiden, maar staat ook open voor een baan in de kantine of de catering.

Meer over Hans en Carla Konings in de rubriek Biedt zich Aan en in De Gelderlander, editie Achterhoek, van dinsdag 22 november.