Volledig scherm
Het oude deel van het Wageningse stadhuis. © Arnold Winkel/DG

Een paar euro voor een tafel had best gekund

Na twee jaar slopen, asbest verwijderen en verbouwen is het nieuwe Wageningse stadhuis in bedrijf. Ik kan alleen maar zeggen dat ik vind dat het erg mooi is geworden. Vooral de centrale hal is een bezoekje waard, zelfs als je niks op het stadhuis hebt te zoeken.

Ik kan me voorstellen dat je zonder reden niet naar het stadhuis gaat, zelfs als het fonkelnieuw is. Gelukkig staan er regelmatig vergaderingen van de gemeenteraad op het programma in de nieuw gebouwde raadzaal.

Schuifwand
Zo ook vorige week maandag. De raad vergaderde over Duivendaal en het Hof van Wageningen. Alle reden voor een kijkje. De inhoud van de debatten heeft u al eerder kunnen lezen, maar niet hoe het vergaderen in de nieuwe setting was. De raadsleden zaten aan een duurzame nieuwe tafel en op nieuwe draaistoelen. De zaal is ruim en baadt in het licht. Het portret van de koning was verdwenen in een schuifwand. Maar er ontbrak nog wat, een tafeltje voor de pers. En dat is best onhandig.

Stadhuis
Mijn trouwe partner aan tafel, Peter van Herpen, moest zijn papieren zelfs op de grond voor hem rangschikken. Op die ruim 9 miljoen voor het stadhuis, moet toch nog wel een paar euro voor een perstafeltje zijn te vinden? Inmiddels hebben we ons laten vertellen dat het er de volgende keer staat. Hopelijk met de gebruikelijke flesjes frisdrank erop.