Volledig scherm
Harry Piekema. © PR

Harry Piekema heeft een mooie zangstem (video)

Lezers-recensenten bezoeken elders voorstellingen voor die in onze regio te zien zijn. Rosemarie Tekampe uit Duiven ging woensdag 16 november naar Harry Piekema in Hengelo. Te zien op zaterdag 26 november in De Storm in Winterswijk.

De eerste minuten van de voorstelling Man wil trap op met lampje heb je het gevoel dat je zit te kijken naar de alom bekende AH-manager, een soort live-reclame. Maar al gauw verdwijnt dat en zie je gewoon een vriendelijke, beschaafde, nette, aardige man staan, die voor het eerst de theaters in gaat met zijn eigen show.

Voorstellen
Hij wil graag zich voorstellen, maar ook dat het publiek dat doet. Aan de hand van vragen aan en van het publiek (vooraf kunnen er vragen worden gedeponeerd in een doos) maken we kennis met Harry Piekema (en hij een beetje met ons). Samen met een prima gitarist, Erik Rutjes, zet hij een vriendelijke voorstelling neer, met een juiste afwisseling tussen verhalen, liedjes en overpeinzingen.

Prettige stem
Hij heeft een prettige stem om naar te luisteren, waardoor hele simpele onbenullige verhaaltjes goed in het gehoor liggen. Minder bekend zijn zijn zangkwaliteiten, maar tijdens het eerste liedje word je aangenaam verast. Geen megastem, maar het ligt lekker in het gehoor en is zeer geschikt voor mooie kleine cabaretliedjes. Het eerste nummer dat hij zingt is het mooist, qua zang en qua tekst.

Glimlach
Verder kabbelt de show voort. Geen zware onderwerpen, geen hoogdravende teksten, geen ingewikkelde clous, geen stof tot nadenken, maar rustige alledaagse onderwerpen komen aan bod. We liggen niet dubbel van het lachen (behalve bij een hilarische scene waarin hij een man adviseert wat hij wekelijks tegen zijn vrouw zou moeten zeggen) maar zitten nagenoeg constant met een glimlach op het gezicht te kijken en luisteren naar herkenbare zin en onzin.

Toegift
Tot slot eindigt hij, feitelijk als toegift, met een mooi klein liedje Als je elkaar nu nog niet kent… Een simpel gegeven en eenvoudig mee te zingen. En doordat hij vraagt om elkaar daarbij aan te kijken, wordt het een beetje intiem en prettig afscheid. Van een genoeglijk en gemoedelijk avondje, van hem en van elkaar.

Bekijk in deze video de trailer van de voorstelling.

Voor meer info en tickets: www.harrypiekema.com Harry Piekema zingt, vertelt, bedenkt, acteert, ontroert en laat mensen lachen. Dat doet hij al vele jaren in vele producties, in het theater. In de muzikale voorstelling Man wil trap op met lampje komen al deze aspecten samen; het eigen liedrepertoire waar het Parade publiek in 2015 zo enthousiast over was, de diepgang in de verhalen, de persoonlijke band met het publiek. Harry Piekema koppelt grote vragen aan dagelijkse beslommeringen, slapstick aan muzikaliteit, liederen aan verhalen. Klik hier http://www.harrypiekema.com/agenda/ voor de speellijst. Regie: Wimie Wilhelm Muzikant en arrangementen, Erik Rutjes Lichtontwerp: Jacco van den Dool Liedteksten: Harry Piekema, Frans van Deursen Productie: Amsterdam Artist Management, Elselinda Schouten Video: John Heidema