Volledig scherm
Charles Leclerc © BSR Agency

Boete van 50.000 euro voor Ferrari vanwege te veel brandstof in wagen Leclerc

Charles Leclerc moest een hele race lang vrezen voor een diskwalificatie, maar zijn team Ferrari komt uiteindelijk weg met een boete van 50.000 euro. De Italiaanse renstal had Leclerc weggestuurd met meer brandstof dan het team had aangegeven bij de wedstrijdleiding.

Ferrari had bijna vijf kilogram meer brandstof in de wagen gedaan dan het team voorafgaande aan de Grand Prix van Abu Dhabi had aangegeven. Door de geldboete behoudt Leclerc zijn podiumplek. De Monegask werd derde achter Lewis Hamilton en Max Verstappen.

Het onderzoek van de wedstrijdleiding zorgde voor heel wat rumoer aangezien Ferrari dit seizoen vaker in verband is gebracht met onregelmatigheden rondom de brandstoftoevoer van de motor. Rivalen Red Bull en Mercedes vermoedden meermaals dat het team illegale dingen doet, maar meerdere onderzoeken van de FIA hebben dit nooit aangetoond.

Bekijk hier de samenvatting van de GP van Abu dhabi

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.

Overige sporten