Bottas start dit weekend vanaf pole.
Volledig scherm
Bottas start dit weekend vanaf pole. © Getty Images

Bottas kan tijdens Formule 1-verjaardag gaan jagen op evenaring stokoud polerecord

Valtteri Bottas vertrekt zondag tijdens de 70th Anniversary Grand Prix op Silverstone vanaf poleposition. Als de Finse coureur van Mercedes zijn P1 verzilvert, evenaart de Formule 1 een record uit 1976.

 1. ‘Belachelijke tijdstraf’ kost Hamilton recordzege: ‘Ze proberen me te pakken’

  ‘Belache­lij­ke tijdstraf’ kost Hamilton recordzege: ‘Ze proberen me te pakken’

  Lewis Hamilton toonde geen begrip voor de tijdstraffen die hij kreeg tijdens de Grote Prijs van Rusland en hem zijn recordzege in de Formule 1 kostte. ,,Ik ben er vrij zeker van dat nog nooit iemand zo zwaar gestraft is voor zoiets belachelijk onschuldigs”, foeterde de Brit van Mercedes na afloop van de race op het circuit van Sotsji, die hij van poleposition startte, maar als derde eindigde.
 2. Podcast | 'Drie keer uitvallen in negen races is een topteam onwaardig’
  Pitstop

  Podcast | 'Drie keer uitvallen in negen races is een topteam onwaardig’

  Geen punten voor Max Verstappen gisteren in de negende Grand Prix van dit jaar. Mugello was net als Monza niet het circuit voor Max. Op voorhand waren de signalen gunstig, maar wederom motorproblemen zorgden ervoor dat Max al snel klaar was in Toscane. Het was een race met twee rode vlaggen, crashes, het eerste podium voor Albon en een feestweekend van Ferrari zonder feest. Arjan Schouten en Etienne Verhoeff nemen de Grand Prix van Toscane met je door.

Overige sporten