Buitenland­se media over bizarre race: ‘Verstappen sleepte kapotte auto meer dan goed over het circuit’

De Formule 1 wordt soms een ‘optocht’ of saai en voorspelbaar genoemd, maar zondag was daar totaal geen sprake van. In de eerste ronde veroorzaakte Valtteri Bottas een flinke crash met onder anderen Max Verstappen als slachtoffer, vervolgens won Esteban Ocon tegen alle verwachtingen in zijn eerste Grand Prix en werd er zelfs uren na de race nog gesleuteld aan de einduitslag. ,,Er gebeurde veel, héél veel.”

5 reacties

 • Hans Elbers Rijn IJssel Creatieve industrie

  2 maanden geleden
  vreemd die diskwalificatie, ze hebben immers een ronde extra gereden, die opwarmronde voor herstart?
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Dit is toch gewoon schandalig wat Mercedes de laatste weken uitspookt. Volgens mij is de FIA ook beste vriendjes gezien de flut straffen, en absoluut niet geloofwaardig meer.
 • Ninja Nerf

  2 maanden geleden
  Vettel gediskwalificeerd is ronduit idioot. Dit is aan de hand van een 40 jaar oude regel die ze hebben kunnen opdiepen. De FIA is doodziek. En Hamilton schuift weer een plaatsje op na een serie ongelofelijke blunders met hun bandenwissels waardoor hij van P1 naar de laatste plaats ging. Gelukkig hield Alonso hem nog tegen onder gejammer en gezeur van Hamilton. Wie kan nog fan van deze jankerd zijn..
 • Ben Heuvel

  2 maanden geleden
  Of Bottas dit nu met of zonder opzet doet. De FIA en Mercedes wekken de indruk elkaar de hand boven het hoofd te houden. Zie nu bij Vettel, zou men dit durven bij een coureur van Mercedes?
 • wim Rikken

  2 maanden geleden
  Ik vind het wel heel apart dat 4 auto's van de baan rijden niet zo erg is, dan te weinig benzine in de auto te hebben aan het einde van de race.
 1. Esteban Ocon stunt met eerste GP-winst in knotsgekke race in Hongarije: ‘Wat een moment!’

  Esteban Ocon stunt met eerste GP-winst in knotsgekke race in Hongarije: ‘Wat een moment!’

  Esteban Ocon beleefde vandaag de mooiste dag uit zijn race-carrière. De 24-jarige Franse coureur profiteerde van de knotsgekke race op de Hungaroring, waarbij een fout van Valtteri Bottas voor behoorlijk wat chaos zorgde. Max Verstappen belandde achteraan met een beschadigde auto en Lewis Hamilton raakte achterop door een fout bij herstart. Het is de eerste overwinning van Ocon in de Formule 1.

Overige sporten