Volledig scherm
Tatiana Calderon op archiefbeeld. © AP

Calderon doet weer Formule 1-test bij Sauber

De Colombiaanse autoracer Tatiana Calderon mag voor de tweede keer een Fomule 1-test uitvoeren voor Sauber. De Colombiaanse zal dit weekend op het Fiorano-circuit van Ferrari de bolide uit 2013 van Sauber testen, meldt het Zwitserse team.

De 25-jarige autocoureur was vorige maand de eerste vrouwelijke coureur uit Latijns-Amerika die een Formule 1-wagen bestuurde, tijdens een dag van filmopnamen op het Hermanos Rodriguez-circuit in Mexico-Stad.

Sauber meldt dat Calderon zaterdag en zondag de met een Ferrari V8-motor aangedreven C32 zal testen om haar leerproces en ontwikkeling verder te brengen. De Colombiaanse wil graag volgende jaar meeracen in de Formule 2, de klasse onder de Formule 1.

Calderon is de eerste vrouw die een Formule 1-wagen bestuurt sinds Susie Wolff. De Britse die ondertussen gestopt is kwam bij twee vrije trainingen de baan op voor het team van Williams. In de Formule 1-races is er geen vrouwelijk coureur meer geweest sinds de Italiaanse Lella Lombardi in 1976.

Volledig scherm
© AP
  1. Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-moment van 2018?

    Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-mo­ment van 2018?

    Formule 1-jaar 2018 kende voor Max Verstappen vele hoogtepunten. Elf podiumplaatsen en twee prachtzeges in Oostenrijk en Mexico. Maar wat was uw mooiste Max-moment van 2018? Bij welke Grand Prix zag u hem live in actie? Waar scoorde u een selfie met Max? Of een handtekening? Deel uw mooiste Max-moment in maximaal 150 woorden (evt. met foto) met ons via uwmaxmoment@ad.nl en wellicht haalt uw bijdrage op zaterdag 29 december de pagina’s van AD Sportwereld.

Overige sporten